Протестиращи израелци блокираха магистрали и се събраха пред фондовата борса

...
Протестиращи израелци блокираха магистрали и се събраха пред фондовата борса
Коментари Харесай

Протестиращи блокираха военния щаб и фондовата борса в Тел Авив

Протестиращи израелци блокираха автомагистрали и се събраха пред фондовата борса и военния щаб на Тел Авив във вторник, протестирайки против плануваната правосъдна промяна на премиера Бенямин Нетаняху, предава  " радио Гласът на Америка "

Демонстрантите,  блокираха един от входовете на Кирия, военния щаб на Израел в центъра на Тел Авив. Пред фондовата борса в Тел Авив стачкуващите възпламениха димни бомби, скандираха и издигнаха надписи изписани със " спасете нашата стартъп нация " и " диктатурата ще убие стопанската система ".

Законопроектът, който минава през Народното събрание тази седмица, ще отстрани опцията на.

Итай Бар Натан, 48, финансов шеф на израелски стартъп бизнес, сподели, че е бил задоволително сърдит, с цел да се покатери на скелето и да размаха знамето, на което написа " Братя по оръжие ".

" Това държавно управление е тотално полуда. Страхуваме се за нашата народна власт, за всичко, което сме построили - по тази причина всички сме тук и се борим ", сподели Натан. " Заселниците на Западния бряг, стопанската система, корупцията - всичко това е част от едно и също нещо. "

Премиерът Нетаняху, който оглавява в историята на Израел, предложи серия от фрапантни промени в правосъдната система на страната. Тези промени дават на законодателите по-голям надзор върху назначението на съдии и разрешават на Народното събрание да анулира решения на висши съдилища и да приема закони, неподлежащи на правосъден надзор. Протестиращите считат, че това ще концентрира властта в ръцете на Нетаняху и неговите съдружници и ще подкопае системата на надзор и баланс в страната.
 Протестите в Израел против правосъдната промяна не стихват
Протестите в Израел против правосъдната промяна не стихват

Защита на демокрацията

Критиците на правосъдната промяна също по този начин настояват, че Нетаняху е в спор на ползи, защото е съден по обвинявания в машинация, корист с доверие и приемане на подкупи. Демонстрациите и всеобщите митинги срещу промяната, както и визитата на Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън,, само че той реши да съживи проекта предишния месец, откакто компромисните договаряния с политическата съпротива се провалиха.

Предложените закони ще дадат на законодателите по-голям надзор върху назначението на съдии и ще дадат на Народното събрание пълномощието да анулира решения на висши съдилища и да приема закони, неподлежащи на правосъден надзор.

Тази серия от митинги съставлява финален опит на стачкуващите да спрат измененията в правосъдната система, преди гласуването в Народното събрание. Допълнителни митинги са планувани през целия ден.
 Джо Байдън предложения Нетаняху в Белия дом
Джо Байдън предложения Нетаняху в Белия дом

Акция на САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР