Протестиращи излязоха по улиците на най-големите градове на Испания тази

...
Протестиращи излязоха по улиците на най-големите градове на Испания тази
Коментари Харесай

Убийство на хомосексуалист предизвика многохилядни протести в Испания

Протестиращи излязоха по улиците на най-големите градове на Испания довечера, изразявайки гнева си от гибелта на 24-годишен мъж, за който се подозира, че е бил погубен по хомофобски аргументи, съобщи Ройтерс.

 Снимка: AP/БТА

Демонстранти извършиха централен площад в Мадрид, а по основна улица в Барселона мина протестно шествие. Участниците в акциите носеха плакати и развяваха флагове с цветовете на дъгата.

 Снимка: AP/БТА

24-годишният санитар е бил пребит покрай нощен клуб в ранните часове на съботния ден в град Ла Коруня, Северна Испания, от няколко нападатели. Един от тях е крещял обиди, които нормално се употребяват против хомосексуалисти, заяви локална телевизия. Нападнатият мъж по-късно е умрял в болница.



Полицията проверява случая и дали офанзивата е била стимулирана от хомофобия, увери представител на локалните управляващи.

 Снимка: AP/БТА

По данни на министерството на вътрешните работи през 2019 година в Испания са регистрирани 278 закононарушения, свързани със полова ориентировка или полова еднаквост. Това е било покачване с 8,6 % по отношение на миналата година. Според орани на Европейски Съюз единствено дребна част от закононарушенията от ненавист се оповестяват на полицията.

 Снимка: AP/БТА

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР