Протестиращи изгориха сметки за ток, парно, хранителни продукти и др.

...
Протестиращи изгориха сметки за ток, парно, хранителни продукти и др.
Коментари Харесай

Протестиращи изгориха сметки за ток, парно и храни пред МС след автошествие в София

Протестиращи изгориха сметки за ток, парно, хранителни артикули и други пред постройката на Министерския съвет (МС). Демонстрацията бе проведена от членове и симпатизанти на Вътрешна македонска революционна организация , които по-рано през днешния ден организираха автошествие в центъра на София. Причината за недоволството на партията, която беше част от предходното ръководство, е повишаването на живота. Вътрешна македонска революционна организация подлагат на критика водената от държавното управление политика за справяне с рецесиите. На митинга бяха отправени и апели за оставка.

Пред медиите евродепутатът и съпредседател на партията Ангел Джамбазки разяснява, че кабинетът не може да се оправи с ценовата рецесия - за електрическата енергия и всички комунални услуги. Той уточни някои от ограниченията, които съгласно Вътрешна македонска революционна организация могат да бъдат подхванати - да се наложи мораториум върху износа на на ниска цена ток от АЕЦ " Козлодуй ", мораториум върху заплащането на въглеродните квоти, да се спре краткотрайно заплащането на Данък добавена стойност върху сметките за ток.
 митинг БГНЕС
Джамбазки сподели, че митингът е проведен в неделя, тъй като е придружен от обсада и партията не желае да основава стеснение на жителите. Заради демонстрацията пред Министерски съвет беше блокирано част от придвижването в региона. 

Джамбазки сподели, че в случай че няма ограничения след този митинг, ще се пристъпи към " по-широко дейности с повече блокади ". Той уточни, че партията поддържа митинга на служителите на реда и пожарникарите.

За Българска телеграфна агенция досегашният водач на Вътрешна македонска революционна организация и някогашен боен министър Красимир Каракачанов съобщи, че ръководещите би трябвало да спрат да се оправдават с предходната власт и да подхващат действителни дейности за справяне с проблемите. 

Той разкритикува държавното управление и за водената външна политика.

Да заявят недоволството си от държавното управление, през днешния ден пред Министерски съвет пристигнаха и от Гражданско съдружие " Движение българска народна власт ". 

Протестът завърши с обиколка по основните улици на София.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР