Протестиращи граждани се събраха пред президентството тази вечер въпреки студа

...
Протестиращи граждани се събраха пред президентството тази вечер въпреки студа
Коментари Харесай

Ние сме България, ЕС и НАТО. Радев – вън!

Протестиращи жители се събраха пред президентството довечера макар студа и стопираха придвижването по „ жълтите павета “ с искане за оставка на президента Румен Радев. Демонстрацията бе проведена от Инициатива „ Бъдеще с памет “ и бе под надпис:

„ Ние сме България, Европейски Съюз и НАТО! Радев – вън “.

В мотив за митинга се трансфораха думите на президента в четвъртък в Брюксел по време на срещата на водачите от Европейския съюз с украинския президент Володимир Зеленски.

Тогава Радев съобщи, че би трябвало „ да търсим спокойно решение на спора “ и се разгласи срещу изпращането на военна помощ на Украйна, с което на процедура бойкотира решението на Народното събрание. Президентът разгласи още, че страната ни може да наложи несъгласие върху решение на ЕС за наказания против съветското нуклеарно гориво.
 Петър Москов на митинга.

„ Действията на президента Радев обричат бъдещето на детето ми и бъдещето на моята България в неприятна посока “, разяснява водачът на КОД Петър Москов.

Той желал да е част от „ процеса, който ще в профил този човек от властовите механизми, които употребява, и ще може да възстановим смисления и добър път, по който бяхме тръгнали “. Според Москов български президент, президент на страна член на Европейски Съюз не може да прави реверанси към " сатрапски " режим.
 Момент от митинга против Румен Радев.

Други протестиращи обявиха, че са против държанието на Радев, „ който не пази ползите на България, а тези на Русия “ и по тази причина би трябвало да си подаде оставката дружно с вицпрезидентката Илияна Йотова.

“Тук съм, тъй като съм засегнат от нашия президент. За мен той е изменник, тъй като предава ползите на България ”, сподели различен стачкуващ.
 Минусовите температури не стопираха хората.

Протестиращите скандираха “Оставка ” и държаха плакати, на които пишеше “Радев вън! Предател! ”, “Радев е другар на Дявола ”, както и “Ние сме България, Европейски Съюз и НАТО. Радев, върви си! ”
 Граждани желаеха оставката на Румен Радев под прозорците на президентството.

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР