Протестиращи енергетици и миньори блокираха пътища и ключови точки в

...
Протестиращи енергетици и миньори блокираха пътища и ключови точки в
Коментари Харесай

Миньори и енергетици блокираха пътища на няколко места в страната

Протестиращи енергетици и миньори блокираха пътища и основни точки в страната. Те са срещу териториалните проекти за обективен преход на въглищните региони Перник, Кюстендил и Стара Загора, които през днешния ден кабинетът ще прегледа.

Протестиращите блокираха основни пътни артерии в област Стара Загора. Малко преди 7:00 часа те ограничиха опцията за прекосяване през прохода Хаинбоаз в региона на село Гурково. Те блокираха и детелината на автомагистрала „ Тракия “ към Стара Загора и Хасково на 208 километър, основния път сред Стара Загора и Хасково в региона на село Загоре, основния път София- Бургас, както и придвижването пред Топлоелектрическа централа „ Брикел “.

Енергетици и миньори затвориха автомагистрала „ Струма “. Протестиращи има на няколко места – в региона на Дупница и пътен възел „ Бинека “, посока София, с.Дяково и Бобошево.

На място има и полицейски чиновници. „ От сутринта затваряме автомагистралата, само че пропущаме коли на всеки 10 минути, тъй като хората пътуват за летище, за болница “, изясни водачът на КНСБ в Дупница Тодорка Дамянова.

Миньори от „ Мин индъстри “-Перник и „ Топлофикация “ Перник стачкуват на пътен възел „ Даскалово “, като затвориха придвижването на изхода в посока Перник.

Служители от „ Топлофикация Русе “ проведоха тази заран митинг край Граничния контролно-пропускателен пункт „ Дунав мост “. Те обикаляха с персоналните си коли кръговото кръстовище в региона на граничния пункт и блокираха придвижването за към половин час.

При гражданското непокорство на прохода „ Републиката “ се стигна до напрежение сред протестиращи и водачи.

Енергетиците упорстват за отсрочване на точката за Териториалните проекти за обективен преход, която би трябвало да се гледа по време на днешното изключително съвещание на Министерския съвет.

Вчера миньори, енергетици и представители на синдикални организации се събраха пред постройката на Културния център в Раднево, където трябваше да се организира изключителната среща с представители на Министерството на енергетиката и Министерството на районното развиване и благоустройството.

В сряда беше планувано гласоподаване на Плановете за обективен преход на въглищните райони, само че беше отсрочено поради зародилото напрежение. Вчера заместник-министърът на енергетиката Красимир Ненов беше в Раднево, само че синдикати, миньори и енергетици отхвърлиха да го изслушат.

Протестиращите декларират, че са подготвени на неопределен митинг.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР