Протести вече няма. Това, което наблюдаваме, е една протестна агония, заяви

...
Протести вече няма. Това, което наблюдаваме, е една протестна агония, заяви
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Протести вече няма. Има протестна агония |

Протести към този момент няма. Това, което следим, е една протестна мъка, заяви пред Българска национална телевизия политологът Калоян Методиев - някогашен шеф на кабинета на президента. 

Още през цялото време на митингите, които бяха огромни, породиха непринудено и бяха обективни, само че хореографите на митинга и тези, които го насочваха с всеки минал ден, с всяка минала седмица безусловно самоубиваха митинга, счита Методиев.

Той осъди и част от дейностите на митинга: " прекъсването на метрото, освиркването на Светия синод, хунвейбинските акции пред Българска национална телевизия, които не стопираха от лятото - 100-200 индивида да тормозят гостите в малкия екран, освиркването на немското посолство, резолюцията в Екологичен потенциал, обругаването на постройките, офанзивата на Народното събрание, която беше безусловно безсмислена ".

" Целият този вандализъм, цялата тази прекаленост докара митинга до това в този момент сега 100-200 индивида да се показват в обществото като маса ", безапелационен е политологът.

Според него " митингът се сви, спихна се и изчезна ", а " държавното управление остана и се укрепи ".

Президентът и Нинова

На въпроса " Какъв ще бъде идващият ход на президента " Методиев отговори: " Когато отиваш на война, би трябвало да имаш някакви запаси: по Конституция президентската власт има главното си средство - общуването с обществото. Така че допускам ще продължи да приказва, нямам концепция какви са желанията на институцията. Целите - ясно към този момент. През три морета се видя - задачата е втори мандат. "

Същевременно политологът е на мнение, че водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е стопански и административно готова, посочила е воля, израснала е политически и има капацитет за решение на проблемите в страната.

" Нямаме различен водач, който да е посочил темперамент, да не се е предал и да не се е продал по време на тези 4 години ", категоричен е Методиев.

Тя завоюва президентските избори, тя е индивидът, който предложения, откри и вкара в политиката Радев, означи още той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР