Протести в цяла България срещу високите цени на горивата, Гражданска

...
Протести в цяла България срещу високите цени на горивата, Гражданска
Коментари Харесай

Протести в цялата страна срещу цените на горивата и данъците на колите

Протести в цяла България против високите цени на горивата, „ Гражданска отговорност ” и налозите на колите. Шофьори от над 30 града излизат с колите си, с цел да изразят недоволството си. На доста места се чакат блокади, усложнения в напредването и тапи.
 
Стотици коли в Благоевград се събраха на паркинга пред Югозападния университет и поеха на автошествие, което се чака да блокира основен път Е-79. Хората стачкуват освен против повишаването на горивата, те упорстват да се анулира законопроектът за „ Гражданска отговорност “, да се преразгледа данъкът върху транспортните средства, както и заплатите на висшите държавни чиновници и народните представители да се обвържат с минималната работна заплата. Организаторът на митинга Александър Стамболийски даде период от 1 седмица настояванията на хората да бъдат изпълнени, в противоположен случай ще се желае оставката на кабинета. Той призна, че не вижда опция измежду нито една политическа партия у нас и не изключи вид у нас да бъде основан нов план, който да сплоти всички млади и недоволни българи.
 
Автомобили на протестиращи потеглиха и от Перник към София. Очаква се те също да блокират основно кръстовище на изхода на София за Южна България. Протестиращите обикалят кръговото платно на пътен възел Даскалово. Образувало се е голяма запушалка в региона. Протестът е против високите цени на горивата и храните, против ниските приходи и с искане за оставка на държавното управление.
 
Повече от двеста коли, таксиметрови коли, мотори и над 400 души се включиха в протестно автошествие в Търговище . Протестиращите се бяха събрали на паркинг в местността “Борово око ” и преди да стартират своето шествие по улиците на града изслушаха химна на България. Пред уредниците обявиха: “Искаме смяна! Правителството би трябвало да разбере, че народът не може да бъде неговият портфейл. Не можем да поносим непрекъснатото повишаване на цените на ток, вода, парно, горива и налози. До по кое време ще поносим?! ” 20-годишната Катрин, която също се включи в митинга в Търговище, съобщи пред присъстващите че желае тук, в България, да ражда и образова децата си, а не да търси прехранване в чужбина. И прикани всички да отстояваме правата си на български жители. Всички присъстващи потеглиха на автошествие по улиците на Търговище, като пред кръстовищата, свързващи се с бензиностанциите, за малко задържаха придвижването на останалите транспортни средства.
 
Над 290 автомобила от Пазарджишко се включиха в националния митинг против скъпите горива и непостижимия стандарт на живот в страната. Участниците се събраха до 10:00 ч. на битака в края на града, след което поеха в колона към Пловдив, с цел да се причислят към проведеното там автошествие. Целта е то да бъде колкото може по-масово и да не се посрещне с неуважение, разясниха хора от редиците на недоволните. Автомобилите минаха по оживени пазарджишки булеварди със свирещи клаксони и веещи се национални флагове, като към тях в придвижване се присъединяваха още коли.-->
 
В Пловдив шествието ще премине по бул. „ България “, край Панаира и ще излезе на автомагистрала „ Тракия “. Представител на пазарджишката група – Веселин Енчев, разяснява, че протестът е избухнал поради невъзможността хората да съблюдават разпоредбите – няма по какъв начин при заплата от 500 лв. да се заплаща застраховка от 1000 лв..
 
Над 100 леки коли се включиха в Плевен в националния митинг, който беше проведен. Протестиращите се събраха в пространството пред огромен хипермаркет край Плевен, след което минаха по централните улици на града. Към митинга против високите цени на горивата, някои от участниците прибавиха още претенции:
„ Протестираме против високите цени на горивата, против увеличението на Гражданската отговорност, повишението на налозите на колите и против всички високи цени изобщо. Плевен е безпаричен град общо взето и има огромна безработица. Просто не устояваме повече “, сподели участничка в митинга.

В Бургас митинга се насочи към подстъпа на автомагистрала „ Тракия ”. Стотици коли се движат с надпис „ Протест ” и включени клаксони. Те показват недоволството си от високите цени на горивата и измененията, касаещи „ Гражданска отговорност ”. Голяма част от тях поддържаха и майките на деца с увреждания, които желаят оставката на вицепремиера Валери Симеонов.
Шествието продължава до входа на автомагистрала „ Тракия ”. Изключително претрупан е трафикът. Има концепция автопохода да спре на някоя от бензиностанциите на огромните вериги, където водачите да заредят малко литри и да платят жълти стотинки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР