Протести в “Български пощи няма да има. Това заяви категорично

...
Протести в “Български пощи няма да има. Това заяви категорично
Коментари Харесай

Протести в “Български пощи” няма да има

Протести в “Български пощи ” няма да има. Това съобщи изрично пред БНР Пламен Дончев, ръководител на Федерация “Съобщения ” към КТ “Подкрепа ”. Днес се чака да се подпише съглашение за нарастване на главните работни заплати и месечните обществени заплащания в “Български пощи ”.

“В началото на предходната седмица се договорихме с управлението на “Български пощи ” да се завишат приходите на всички работещи до 14 квалификационна група с 95 лева считано от 1 януари и още 77 лева от 1 юни на тази година, както и в допълнение 40 лева ваучери за храна. Минималната работна заплата в сдружението ще бъде 805 лева от 1 януари, а от 1 юни ще стане 882 лева В тази група са малко – към 30-40 души ”, уточни той.

По думите му компромисът се е постигнал малко над средата. По груби сметки на пощальоните, касиерите, сортировачите, които са над 5500 души, приходите ще набъбнат процентно 17-18% от януари, а след 1 юни – над 22-23%.

“В развой сме на непрекъснати оптимизации ”, сподели Дончев и добави,че те ще спомагат където и с каквото могат по този начин, че всичко да се случи вярно.

“От извънредно значение е сдружението да стартира да работи вярно, тъй като досега това не е по този начин ”, изрече мнението си той и разясни: “Има доста недостатъци и проблеми. Нямам информация да има изясненост какви са проблемите, какво е довело до тях и по какъв начин да се решат нещата. От страна на новото управление има предпочитание и настройка за нещата по какъв начин да се подобрят в едни аспекти. Вероятно ще обследват и други неща. Ако ни питат, и ние ще споделим това, което ние считаме за добре и вярно и къде са проблемите. И с общи старания се надявам да ги преодолеем. Тук би трябвало и намесата и помощта на страната ”.

Според него главно страната е отговорна за настоящето положение на “Български пощи ”.

На него му е минавало през разум, че някой може целеустремено да е тласкал пощите през годините към банкрут: “Действията, които се случват, демонстрират тъкмо това – да се стига до там, че “Български пощи ” поетапно и последователно да губят пазара, който държат. Няма унищожен народен оператор в Европа. Съгласно европейските наставления някой ще би трябвало да я дава тази услуга. Аз не виждам кой ще го прави, с изключение на “Български пощи ” на този стадий и в околните години. Скептичен съм, че тези опит за съсипването на “Български пощи ” ще съумеят, в случай че е имало такива. Ще трябват доста работа и сила, с цел да се изправи върха на потъването на този огромен транспортен съд ”.

Дончев обаче е уверен, че нещата могат да се оправят. Той уточни, че министър Христо Алексиев не се е срещнал с тях.

“Виждам, че има предпочитание и настройка в принципала да помогне на “Български пощи ” да се изправят ”, акцентира още той.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР