Протести с искане за по-строги мерки срещу войната по пътищата

...
Протести с искане за по-строги мерки срещу войната по пътищата
Коментари Харесай

ПРОТЕСТ в памет на жертвите: Шофьори от половин България излизат на пътя! На Хемус ще ври и кипи!

Протести с искане за по-строги ограничения против войната по пътищата ще се проведат в половин България на 19 юли. Това е рождения ден на служителя на „ Автомагистрали” Иван Димитров, който на 17 април беше ударен от автомобил на Автомагистрала „ Хемус”, до момента в който оказва помощ на различен аварирал лидер и умря.

„ Оказа се, че не съм сама, доста хора изпитват тази болежка. За други това е идеята на живота им”, показа в студиото на „ 120 минути” вдовицата на Димитров Румяна Чобанова. На 19 юли от 17:30 часа от храм-паметника „ Александър Невски” към огромен паркинг на „ Хемус” ще тръгне автошествие. Междувременно демонстрации ще се проведат и във Варна, Бургас, Пловдив, Русе и Мездра.

„ Всеки го прави пред Народното събрание, пред общината. Видими ще бъдем там, където се случват нещата, а не там, където всички вървят. Не под прозорците, а на пътя”, сподели Чобанова. Тя не е получила позволение да блокира аутобана и не желае да рискува живота и здравето на други хора с гражданско непокорство.

На митинга ще пристигна и оживелият сътрудник на Иван – Николай Шишков. Той постепенно и трудно се възвръща от контузиите. Болничният му е 400 лева на месец, а разноските за медикаменти, рехабилитация и прегледи са от порядъка на над 600 лева Помагат му другари и съседи.

Зад кормилото на колата палач е Владимир Найденов. Обвинен в непредумишлено ликвидиране, той е вкъщи с 3000 лева гаранция. „ Не съм сигурна дали той не продължава да кара, не съм сигурна дали на следващия ден няма да убие някой друг”, разяснява Чобанова.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР