Протести с искане на оставката на цялото правителство се провеждат

...
Протести с искане на оставката на цялото правителство се провеждат
Коментари Харесай

И тази вечер протести и шествия в още много градове из страната


Протести с искане на оставката на цялото държавно управление се организират в цялата страна, оповестява БНР.

В Благоевград не престават митингите против управлението на страната. За следващ ден с развети трикольори, въпреки и много по-малко пред постройката на Община Благоевград се събраха недоволни жители, които с възгласи „ Оставка “ още веднъж огласиха площад „ Георги Измирлиев “.

Втори следващ ден във Враца се организира митинг с искане за оставки на държавното управление и основния прокурор. Първоначално протестиращите се събраха на две места в града, само че по-късно се сплотиха в обща проява. Част от тях обиколиха централната пешеходна улица. 

Във Велико Търново протестиращите още веднъж се събраха към паметника „ Майка България “ с искане за оставка на цялото на държавното управление и на основния прокурор.

Варненци се събират за осма поредна вечер на митинг против ръководството. И днес  главните претенции на протестиращите са две оставки - на държавното управление на Бойко Борисов и на основния прокурор Иван Гешев.  Разногласия преди тръгването на шествието още веднъж породиха поради знамената на Европейски Съюз.

„ Оставка и затвор “ и „ 11 години стигат “, скандираха протестиращите и развяваха трибагреници.

В антиправителствения цивилен протест се включиха и артисти от Музикално-драматичния спектакъл във Велико Търново:

„ Боли ме душата, по тази причина че минаха доста години и вярата стартира да изчезва. Хората на културата имаме възприятието, че сме забравени и хвърлени в кофата за отпадък “.

„ Мисля, че ще се оправят нещата. Целта е в този момент оставката да се подаде от това държавно управление и от прокурора. От там нататък мисля, че има задоволително почтени хора, които могат да бъдат определени “.

Десетки хора се събраха и довечера на площада пред Община Пловдив, с цел да изискат оставката на държавното управление и на основния прокурор. С крясъци " Оставка ", с плакати „ Гешев оставка “, „ Мафията е гибелен вирус “, „ ПРОСТО държавно управление “, с вувузели и с развети национални флагове те за следващ път желаеха смяна. Община Пловдив ще ограничи часа за митингите в града до към 20.30 ч., с цел да има опция за още един час, по ярко, хората да се разотидат. Голям транспарант „ Оставка – Борисов “ и плакати „ Оставка, затвор и съд “ и „ Мафията вън от властта “ издигнаха протестиращите.

В Русе едва стотина жители излязоха на митинг, само че останаха безапелационни в позицията си за оставки на държавното управление и основния прокурор. Протестът в Русе още веднъж бе кротичък, без оратори и без отличен водач. Повечето присъстващи бяха младежи, пристигнали с децата си и настояващи за смяна на България. По традиция митингът стартира от площада пред Съдебната палата и продължи в шествие по основната улица.

Ден седми на митинга, проведен в обществените мрежи, събра няколкостотин души пред постройката на регионална администрация в Стара Загора, само че очевидно по-малко от предните дни. Въпреки това недоволните издигнаха лозунги, в които за следващ ден настояха за оставка на държавното управление и предварителни избори. Протестът мина под надпис " Масово гледане в огледало "  и попитаха ръководещите какво виждат те в огледалото.

За пети следващ ден шуменци излязоха на протест срещу мафията, против премиера Бойко Борисов и против основния прокурор Иван Гешев. От 19 часа пред регионалната администрация на Шумен се събраха към 30 души.

Шести ден поданици на Ямбол се събраха пред постройката на общината, с цел да изразят свето неодобрение от ръководството и да изискат оставките на държавното управление и основния прокурор. Поредна вечер на митинг в Ямбол. " Отново сме тук, Няма да спрем, до момента в който господин Бойко Борисов не подаде оставка! "  Поисканите оставки на тримата министри, както и изказаната от вицепремиера Красимир Каракачанов прогноза, че е вероятен кабинет и без Бойко Борисов, протестиращите разясниха по този начин:  " Мисля, че народът би трябвало да получи това, което желае – оставка на кабинета. "   " Това е невероятно, това са неистини, той би трябвало да разбере, че народът не го желае, не го желае. "

Близо 200 души, най-вече младежи, се събраха в седмия ден от антиправителствените митинги в Бургас. Те още веднъж минаха със шествие по ул. “Богориди “ до „ Казиното “ в морската градина.

Сред протестиращите имаше представители на партиите „ Възраждане “, „ Да, България “ и „ Движение България на жителите “, както и на организацията за протекция на българските жители и „ Движение антимафия “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР