Протести по случай 25 ноември, Международният ден за елиминиране на

...
Протести по случай 25 ноември, Международният ден за елиминиране на
Коментари Харесай

Протести и кампания „Не си сама“ по повод деня за елиминиране на насилието над жени

Протести по случай 25 ноември, Международният ден за елиминиране на насилието над дами, ще се състоят в София и Пловдив. Тази година събитията ще преминат под надпис “Нито една повече! Жени, Живот, Свобода ” в взаимност с девойките и дамите в Иран, които се борят за правата, свободата и живота си към този момент повече от два месеца.

Феминистки мобилизации, уредници на митингите, сигнализират за ескалация на случаите на домашно и полово основано принуждение и упорстват Законопроектът за изменение и допълнение на ЗЗДН да се приоритизира и гласоподава във допустимо най-кратък период. Исканията им адресират предприемането на незабавни ограничения против физическото, половото, психическото, икономическото и структурното принуждение, както и против бедността, неравенството и ниското възнаграждение в тъй наречените “женски специалности ”.

Тази година, на 25 ноември дамите мотористи започват целогодишна Национална акция, която цели да осведоми, да притегля публичното внимание и да приказва за насилието и по този начин да помогне на жертвите да нарушат мълчанието. Смятаме по безапелационен метод да изразим своята позиция за не принуждение и тъждество, за реализиране на психическо и физическо здраве измежду дамите, жертви на принуждение. Да заявим твърдо отношение на угриженост към жертвите на принуждение, тъй като не ни е безразлично какво се случва с дамите, които са потърпевши или могат да пострадат.

В тази връзка е и нашето първо събитие, което ще се организира на 25 ноември 2022 година, с което откриваме Кампания „ Не си сама “ в София, а през м. декември и в Пловдив, декларират от съдружие „ Lady Bikers MPowered “.

Темите са свързани с това по какъв начин да разпознаем дамите, жертви на принуждение, какви са първите неотложни стъпки за взаимопомощ и къде има потребна информация. Жените, починали при домашно принуждение, не са “черна статистика ”. Те са неповторими хора, които сме изгубили вечно. Ето за какво с актуалната акция ние, дамите мотористи желаеме да насочим публичното внимание към казуса на домашното принуждение и цената, която всички плащаме поради него, да настояваме за непоносимост към насилието над дами и да предложим помощ и решения на засегнатите, декларират още от сдружението.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР