Протести и контрапротести в София. И тази вечер граждани се

...
Протести и контрапротести в София. И тази вечер граждани се
Коментари Харесай

Протести и контрапротести в София, мерките за сигурност са безпрецедентни

Протести и контрапротести в София. И довечера жители се събраха, с цел да поддържат държавното управление на Кирил Петков. Днес имаше и три митинга против държавното управление, който започнаха в центъра на София в часа, в които стартираха и дебатите по вота на съмнение в Народното събрание.

Поддръжниците на кабинета започнаха да се събират след 18:30 ч. и оповестиха, че са „ за “ европейска България без корупция и мафия. Демонстрацията е в пространството сред Народното събрание и храм-паметника „ Александър Невски “.

В региона има засилени ограничения за сигурност и буферна зона сред тази проява и митинга на „ Възраждане “ пред Народното събрание.

Вчера Министерство на вътрешните работи предизвести, че има оперативна информация за предстоящи провокации на митингите. Поредицата от демонстрации в поддръжка на ръководещата коалиция ще продължи и на следващия ден, когато се чака да бъде кулминационната точка. Тогава ще се организира общонационално „ Шествие на смяната “ пред постройката на Народното събрание от 18 ч.

Протестите против държавното управление започнаха още в 11.00 ч.

Първата проява - против високите цените на горивата, бе проведена от придвижване „ Хан Кубрат”. Те показаха недоволството си и против „ галопиращата инфлация.”

Три митинга против държавното управление започнаха в центъра на София в часа, в които стартираха и дебатите по вота на съмнение в Народното събрание - 11.00 ч.

Първата проява - против високите цените на горивата, бе проведена от придвижване „ Хан Кубрат”. Те показаха недоволството си и против „ галопиращата инфлация.”

Успоредно с тях стартира и митинг на Сдружение „ Толерантност”. Те оповестиха, че са представители на 50 общини от цялата страна и стачкуват против тяхното недофинансиране и неприятното им положение след повишение цените на електрическата енергия и горивата. С тях имаше и жители, които скандираха „ Оставка.”

В 12 часа на митинг излязоха и Вътрешна македонска революционна организация. Надсловът на тяхната проява бе „ Не предавай Македония.” Те стачкуваха против „ подмяната на българската позиция по отношение на започването на договарянията на РСМ за участие в ЕС” – нещо, което нарекоха „ национално изменничество ".

Демонстрацията си те прекъснаха поради несъгласието си да стачкуват паралелно до последователи на Движение за права и свободи, които също се събраха пред Народно събрание. При тях излязоха и депутатите от парламентараната група на партията.

В идващите дни са планувани общо 11 митинга, а полицията взима невиждани ограничения за сигурност.

Униформени от цялата страна охраняват необятен периметър към постройката на Народното събрание в деня, в който депутатите дебатираха по вота на съмнение, а на площада се организират няколко митинга - за и срещу държавното управление.

В понеделник от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че е разпоредена инспекция след постъпила оперативна информация и поради голям брой сигнали за изявления в обществените мрежи, които приканват към ескалация на напрежението по време на плануваните демонстрации. Проверката ще обхване територията на цялата страна, осведомиха от силовото ведомство.

Снимка: Демонстрация на подръжници на праветелството

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР