Протести и контрапротести бележат деня на Съединението. В 60-ия ден

...
Протести и контрапротести бележат деня на Съединението. В 60-ия ден
Коментари Харесай

Протести и контрапротести в деня на Съединението

Протести и контрапротести бележат деня на Съединението. В 60-ия ден на антиправителствени митинги се желаят оставките на кабинета и основния прокурор. Движението през "Орлов мост " се реализира обикновено.

Затворен бе сектор от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви " и от "Драган Цаков " поради шестото издание на щафетния маратон в София.

Големите празнувания на празника през днешния ден са в Пловдив. Очаква се там редица политици да се съберат на едно място довечера.

В центъра на града полицията е обкръжила региона, в който 80 доброволци от Комитет „ Родолюбие” ще пресъздадат моменти от 6-ти септември 1885 година На метри оттова се чака да протече и антиправителствен митинг под надпис „ Национален поход за съединение”.

Очакват се и членове на „ Отровното трио” да се включат в митинга. На площад „ Съединение” ще има тържествената заря-проверка, а президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на ще произнесе слово.

Всички жители, които желаят да участват на тържествената заря-проверка ще би трябвало да преминат през три пункта, на които ще бъдат тествани за оръжие и рискови предмети.

В центъра на София също се събират хора за контрапротест. Те са обединени под надпис „ Граждански патрул „ Ситняково”. На място те попълнят анкета и подписка, която ще внесат в прокуратурата. В нея те упорстват хората, които са инициирали нападателни дейности на 2-ри септември, както и тези, които приканват към по-агресивни дейности да бъдат открити и към тях да бъдат подхванати съответните ограничения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР