Протести и блокади до късно в неделя имаше на няколко

...
Протести и блокади до късно в неделя имаше на няколко
Коментари Харесай

Разказ на близки и колеги на загиналия таксиметров шофьор в София

Протести и блокади до късно в неделя имаше на няколко столични кръстовища. Близки и познати на починалия таксиметров водач в София излязоха с искане за обективен развой за гибелта на 34-годишния мъж, който ден преди този момент умря след сборичкване с 23-годишен на пътя.

Работи се по две версии. Младият мъж е арестуван и с повдигнато обвиняване. Свидетели описаха пред NOVA, че таксиметровият водач и негов другар са удряли арестувания. Вътрешният министър Иван Демерджиев сподели, че и починалият, и арестуваният имат престъпни прояви.

„ Доколкото разбрахме, сътрудника е бил в нарушаване и оттова се стига до някакво сдърпване. Започва побой и се стига до неговата гибел. Чухме версия, че сътрудника е бил атакуван, по-късно и друга - че той и брат му са нападнали. Следствието и прокуратурата ще го открият при разпитите ”, сподели таксиметров водач.

Свидетел на случилото се твърди, че починалият таксиметров водач е почнал багра: „ Засякоха се с колите и стана проблем. Задържаното момче измести колата си на тротоара, таксиджията остави автомобила си по-нагоре, слезе и се скараха, че са се засекли. Докато арестуваното момче се опитваше да потуши нещата - не искаше да влиза в спор, мъжът с таксито го удари в тил с пестник. Другото момче отиде до колата и се обади за още хора. Дойде брат му с още момчета. Биха доста арестуваното момче. Удряха го в лицето. Той след това хвана умрелия и го смъкна на земята. Мъжът, който умря, и брат му направиха няколко крачки обратно. Другото момче заставам пред колата с приятелката си. Шофьорът на таксито падна на земята. Пое един-два юмрука, само че нито е обичай брутално, нито е ръган с предмети. Изведнъж се свлече на земята. Получи сърдена непълнота, очевидно не беше добре със сърцето или адреналинът му е пристигнал повече. Не си е гълтал езика ”, описа Валентин.

Таксиметрови водачи излязоха на митинг нощта след случая.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР