Протести. Дума: БАН продължава протестите срещу съсипването на науката Най-старата

...
Протести. Дума: БАН продължава протестите срещу съсипването на науката Най-старата
Коментари Харесай

БАН продължава протестите срещу съсипването на науката; Жена удушила момиченцето в Момчилград?

Протести.

" Дума ":

Българска академия на науките продължава митингите против съсипването на науката

Най-старата и най-ефективна през днешния ден научна институция у нас - Българска академия на науките, е в положение на провокиран саморазпад и процесът скоро ще стане необратим, съобщи през вчерашния ден ръководителят на Общото заседание на академията Евелина Славчева. Учените оповестиха, че митингите им този път не са еднократни против убийствения за академията бюджет, а ще са цикъл от прояви против пагубното отношение на ръководещите към науката. Абсурдно е България към този момент 10 години да е член на Европейски Съюз, а главната цел на общността " общество на знанието " да се неодобрява от властта у нас, споделиха представителите на Оценка за съвместимост.

В началото на декември учените са поискали среща с премиера Борисов, досега отговор нямат. Няма да бъдат свалени черните флагове от постройките на институтите, ще бъдат изпратени отворени писма до ръководителя на Европарламента, на Еврокомисията, комисаря по науката с информация за протичащото се с науката у нас.

Референдум.

" Сега ":

Референдумът за добива на природен газ в Генерал Тошево е годен

Местният референдум в добруджанската община Генерал Тошево за рандеман на природен газ е годен, осведоми Би Ти Ви. По-малко от час преди края на изборния ден се разбра, че в локалното допитване са взели участие над 45 на 100 от имащите право на глас. Изборният ден мина умерено и няма подадени тъжби.

Окончателните резултати от референдума ще станат известни по-късно довечера.

Сняг.

" Монитор ":

Над 500 машини обработват пътните настилки

Над 500 машини обработват пътните настилки по републиканската пътна мрежа в регионите със снеговалеж, оповестиха от АПИ. Най-силни са снеговалежите в Софийска област. В Троянския проход - път II-35 Троян - Кърнаре, е лимитирано прекосяването на тежкотоварни камиони над 12 тона заради снегонавявания.

Без ограничавания е придвижването през проходите " Айтоски ", " Котленски ", " Обзорски ", " Печинско ", " Превала ", " Предел ", " Републиката ", " Ришки " и " Рожен ".

Трагедия.

" 24 Часа ":

Жена удушила момиченцето в Момчилград?

7-годишното момиченце, което бе намерено убито в дома си в Момчилград, е удушено посредством прилепяне на устата и носа, а по-късно устните й били залепени с тиксо.

По телцето на момиченцето не са открити други следи от принуждение, написа " Телеграф ". Основната версия на Министерство на вътрешните работи е, че детето е било убито от жена, част от фамилията. Сигнал за натрупа е подала майка й Садет Муса, откакто се прибрала от работа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР