Протестен митинг срещу изявленията на френския президент Еманюел Макрон за

...
Протестен митинг срещу изявленията на френския президент Еманюел Макрон за
Коментари Харесай

В Анкара се проведе митинг срещу Макрон и неговите изявления за исляма

Протестен протест против изказванията на френския президент Еманюел Макрон за исляма и мюсюлманите се организира в турската столица, съобщи ТАСС, представена от организация " Фокус ".
Митингът, който се състоя покрай паметника на Кемал Ататюрк в региона на Анкара, беше проведен от Конфедерацията на профсъюзите на държавните чиновници. По време на събитието уредниците насочиха апел към публиката да бойкотира стоките, създадени във Франция. Ден по-рано за същото настоя и президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган.
 Ердоган: Макрон се нуждае от психиатър Ердоган: Макрон се нуждае от психиатър
Президентът Реджеп Тайип Ердоган съобщи в събота, че френският му сътрудник Еманюел Макрон се нуждае от „ психиатрично лекуване “...
В акцията са взели присъединяване към 30-40 души. Мнозина от тях са носили банери с надписи на турски, британски или френски език. Някои са подчертавали недопустимостта да се нападат вярващи мюсюлмани, а други, че демокрацията е неистина. Но главният признак на митинга е бил банер с дължина от шест до седем метра, на който е бил изобразен и президентът на Франция Еманюел Макрон, а на лицето му бяха нарисувани мустаци и отпечатък на обувки.
Митингът в Анкара продължи не повече от половин час, след което уредниците благодариха на публиката, в това число представители на медиите, за присъединяване им.
Как се стигна до напрежението сред Париж и Анкара, припомнете си.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР