Протестен митинг под наслов Достойно заплащане на труда на архивистите

...
Протестен митинг под наслов Достойно заплащане на труда на архивистите
Коментари Харесай

Служителите на ДА Архиви на бунт срещу мизерните заплати

Протестен протест под наслов " Достойно възнаграждение на труда на архивистите " провеждат през днешния ден от Синдиката на архивистите към Федерацията на самостоятелните синдикати от държавното ръководство и организации на КНСБ, дружно със секция " Архиви " на федерация " Култура " към КТ " Подкрепа ".

В акцията ще вземат участие чиновници на Държавна организация " Архиви ", както и техни сътрудници от други организации, които ги поддържат. Искането е за 30 % нарастване на заплатите от 1 юли.

Председателят на Национална федерация " Култура " към " Подкрепа " Кирил Бинев разяснява:

" Ами приказваме за заплащане в размер на към 1100-1200 лв.. Това са хора с доста години трудов стаж, отдадени на специалността. И е доста обидно за тях, тъй като първо бяха пропуснати няколко години поред и в този момент едвам предходната година там с 8% или с 10% се усилиха възнагражденията.

Има доста незапълнени щатни бройки точно заради тази причина и това едно  културно завещание и е доста значимо. Това е историята на действието на страната и това е една организация, която е в действителност е към Министерския съвет и в действителност той е техният шеф и би трябвало да намерения за тях ".

В плана за държавен бюджет за 2023 година е заложен растеж от 10 % на заплатите и то единствено там, където през предходната година нямаше никакви нараствания. Синдикатите предизвестяват, че в редица структури зрее обществено напрежение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР