Протестен автопоход тръгна от Хасково за Свиленград. Недоволни от положението

...
Протестен автопоход тръгна от Хасково за Свиленград. Недоволни от положението
Коментари Харесай

Протестен автопоход се отправи от Хасково към Свиленград

Протестен автопоход потегли от Хасково за Свиленград. Недоволни от ситуацията в страната се събраха на паркинг в регионалния център. Инициаторите за следващ път оповестиха, че самодейността е напълно гражданска и лишена от политически темперамент.

Колона от към 100 автомобила пое към пътния възел "Крепост " на автомагистрала "Марица ", където трябваше да се причислят хора от Кърджали и Димитровград.

Кордон от полиция и жандармерия обаче спря шествието преди отбивката за аутобана в 9,30 часа. Служителите на реда обясниха, че няма позволение за придвижване по автомагистралата от съображения за сигурност на самите пътуващи. Те бяха поканени да се върнат и продължат пътя си по първокласния път Е-80. "Шосето е обезпечено за вас, протестиращите ", увери персонално шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи ст. комисар Ангел Цанков.

Напрежението обаче ескалира и се стигна до 10-минутна обсада на двете платна на пътя Хасково - Димитровград. В последна сметка обаче еднокилометровата колона коли се върна назад към път Е-80, ескортирано от полицейски коли.

Протестиращите ще се причислят в Свиленград към локалната група, която има позволение за шествие от постройката на общината до пощата.

Няколко десетки коли се събраха на бул. "България " в Пловдив, една част от които потегли за София, а останалите се насочиха на автошествие в самия град. Към митинга се включиха и коли на петте най-големи таксиметрови компании в града.

За няколко часа поетапно се затварят за придвижване съществени булеварди в Пловдив.

От полицията предизвестяват водачите на коли да се движат с нараснало внимание и да се преценяват с разпорежданията на полицейските чиновници при въвеждане на краткотрайната организация на придвижването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР