Протестът в здравните инспекции продължава. Служители в Бургас обявиха, че

...
Протестът в здравните инспекции продължава. Служители в Бургас обявиха, че
Коментари Харесай

Работещите в РЗИ – обидени на здравния министър


Протестът в здравните инспекции продължава. Служители в Бургас оповестиха, че обмислят блокиране на работата на районната ревизия, в случай че заплатите им не бъдат увеличени най-малко с 50%.

Работещите в РЗИ се усещат афектирани от думите на служебния министър на опазването на здравето, че са единствените, за които няма законов механизъм за увеличение на заплатите. Вчера Асен Меджидиев сподели, че се търси метод за отплата и се договаря с Министерството на финансите.

Протестиращите обясниха, че личният състав фрапантно е намалял поради ниското възнаграждение, а отговорностите им са се нараснали с Коронавирус епидемията и бежанската вълна.

" Проверяваме всички здравни обекти в региона. Другото, което - имаме три граници – въздушна, морска и Малко Търново границата, тъй че натовареността ни е много огромна. Заплатата ни е под 1000 лева чисто ", съобщи Жулиета Георгиева – " Противоепидемичен надзор ", РЗИ

" Те чакат да вървим и на мобилни кабинети, тук да се работи, имунизации да се вършат. Аз съм с двама-трима. Не можем нито отпуските си да използваме, просто няма кой да те замести. А като доктор останах сама, бяхме четирима. Намираме младежи, нови, които образоваме и след една година отпътуват в частните лаборатории ", сподели доктор Диана Вълкова – шеф на " Микробиология, вирусология и паразитология ", РЗИ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР