Протестът срещу цените на бензина оказва натиск върху ФранцияПротестните акции

...
Протестът срещу цените на бензина оказва натиск върху ФранцияПротестните акции
Коментари Харесай

Протестът срещу цените на бензина оказва натиск върху Франция

Протестът против цените на бензина оказва напън върху Франция
Протестните акции на придвижването на „ жълтите жилетки “, които се афишират против растежа на цените на бензина, към този момент оказват съществено въздействие върху френската стопанска система. Това съобщи министърът на стопанската система и финансите на Франция Бруно льо Мер след среща с представителите на френския бизнес.

„ В събота, 17 ноември, продажбите във френските супермаркети са спаднали приблизително с 35%, а седмица по-късно, на 24 ноември – с 18%. През предходната седмица търговията е намаляла с сред 8% – 15% “, сподели той.

„ Последните събития, свързани с придвижването на „ жълтите жилетки “, оказаха съществено въздействие върху икономическия живот във Франция освен тук в Европа, само че и в някои отвъдморски територии “, акцентира министърът. Той напомни, че доста супермаркети, кафенета и сладкарници са принудени да затварят поради всеобщите митинги, които доста постоянно прерастват в конфликти с полицията.

Бруно Льо Мер осъди безредиците и насилието, което царува по улиците на градовете, когато се организират митингите. Той акцентира, че „ това оказва пагубно въздействие върху имиджа на Франция “.

Протестите срещи високите цени на бензина започнаха преди към десетина дни и не престават и до през днешния ден. В тях вземат участие стотици хиляди жители на страната.

Тази вечер френският Сенат гласоподава проектобюджета за 2019 година В него се предлага заледяване на увеличението на налога върху горивата, за което упорстват „ жълтите жилетки “. Сега проектобюджетът би трябвало да бъде гласуван и от Националното заседание. Политическите наблюдаващи считат, че документът няма да бъде признат, тъй като в долната камара болшинство има пропрезидентската партия „ Република, напред! “. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР