Протестът срещу Иван Гешев започна в 9 часа под прозорците

...
Протестът срещу Иван Гешев започна в 9 часа под прозорците
Коментари Харесай

Освиркване, яйца и кофички с кисело мляко съпровождат гласуването във ВСС

Протестът против Иван Гешев стартира в 9 часа под прозорците на Висш съдебен съвет. ТойСъбитието е проведено от ”Правосъдие за всеки ” и още няколко цивилен сдружения.
Хората упорстват за нова процедура за нов основен прокурор, промени в Цацаратурата и във Висш съдебен съвет. Според тях кандидатурата на Гешев е безалтернативна, а състезанието не е бил задоволително транспарантен. Според тях моментът е исторически, а ролята на президента Румен Радев от тук нататък е основна, съобщи Българска национална телевизия.

Гласуването минава в акомпанимент от освирквания. Протестиращите замерваха постройката на Висш съдебен съвет с яйца и кофички с кисело мляко. Яйца прелетяха и около колите на жандармерията, които охраняват митинга.

Мая Манолова също се появи измежду недоволните и съобщи, че е пристигнала да поддържа жителите, да се афишира срещу издигането единствено на една кандидатура.

Според Манолова, законът дава безконтролни пълномощия на основния прокурор, поради което са нужни законодателни промени.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР