Протестът срещу БФС на футболните фенове в София не трябваше

...
Протестът срещу БФС на футболните фенове в София не трябваше
Коментари Харесай

Асен Василев в шах! Десислава Атанасова го обвини, че източва държавните дружества

Протестът против БФС на футболните почитатели в София не трябваше да бъда позволен, разяснява тя

Държавните сдружения са източени от Асен Василев. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ ръководителят на ПГ на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили Десислава Атанасова. Години наред, откогато той е министър на финансите, се точат, добави тя. 

Делян Добрев е в Съединени американски щати на конгрес, на който ще оповести всичко, което се случва в България във връзка с „ Лукойл “, на заобикалянето на наказания, за което заяви „ Политико “, съобщи депутатката. 

Аз съм тук, с цел да приказвам за дерогацията, а не за Движение за права и свободи, сопна се тя на водещите. Защо да не вземат и те отношение, откакто са определени от българските жители и поддържат това ръководство, попита Атанасова. 

Защо би трябвало да се преценявам с тезата на Кирил Петков, сподели тя, откакто журналистката Мария Цънцарова напомни, че съпредседателят на „ ПП-ДБ “ призовал сътрудниците си от ръководещата (не)коалиция – ГЕРБ да си създадат коалиция с Движение за права и свободи. 

„ Кой е той – един съпредседател на една парламентарна група от 33 индивида? Очевидно не сме сътрудници, тъй като те вършат следното – не внасят нито един законопроект, без да са уведомили другата страна за това “, съобщи шефката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС. 

„ Кирил Петков не е другар на истината. Вчера сподели, че Борисов му е звънял да поддържа Васил Терзиев. Подобни фантасмагории приписвам на 8000-те метра височина, на които съпредседателят на ПП-ДБ лети без въздух “, разяснява тя. 

Депутатката с принуда разяснява протестът на футболните почитатели и вандалските им дейности в сърцето на София, поради които се наложи полицията да употребява водни оръдия. 

„ Ужасно е да приказваме за едно футболно дерби или въобще за футбола в България и да го свързваме с всеобщи арести, с пердах, с кръв, с огън, с премерени или непремерени полицейски сили, тъй като отговорност на органите на реда, на локалната власт е за това да се организира или не един митинг “, сподели тя. 

„ За този се е знаело много от дълго време – още до момента в който се прехвърляше сред разнообразни градове в България това домакинство. Беше ясно, че ще има напрежение и считам, че ограниченията, взети от Столичната община, са безусловно незадоволителни. Може би въобще не трябваше този митинг да бъде позволен, тъй като почитателите с право стачкуваха. Всъщност той бе, с цел да може те да се забавляват, поради своите обичани тимове... “, съобщи Атанасова. 

Протестът бе против управлението на БФС, прекъсна я водещият Златимир Йочев.

И това също, сподели тя. „ Смятам, че всеки има право да стачкува и напълно вярно стачкуваха. Може би не трябваше да е към самия народен стадион. Може би по-добре бе нужно да се реши дали ще има провокации “, акцентира депутатката. 

„ Знаете, че Бойко Борисов е човек, който е покорен от футбола. Той има връзки. Аз не съм нито футболен почитател, нито запознат съм тези процеси в БФС, само че съм сигурна, че по-късно, което се случи, най-нормалното нещо е някой да си тръгне “, добави тя. 

„ През 2013 година кръвта бе мотив Борисов да подаде оставка. Оставката на първия кабинет на ГЕРБ, в който бях министър и аз, бе тъй като имаше превишаване на полицейски пълномощия и един човек бе оцапан с кръв. Този кадър обиколи и обществените медии, и излъчванията на всички малките екрани. Премиерът сподели тогава, че не желае да ръководи, когато има кръв по улиците “, напомня Атанасова. 

„ Само че през 2020 година стандартът изглеждаше друг, тъй като тогава си спомняме боят под колоните на Министерския съвет, превишените пълномощия на полицията, разрушените и окървавените глави на студентите, а вашето държавно управление не подаде оставка “, посочи обаче водещата. 

„ Не, стандартът е еднакъв. Тези събития не потвърждават противоположното, тъй като това, че някой си е превишил пълномощията, всеки си пое отговорността “, посочи някогашният здравен министър. 

„ Ние видяхме и по какъв начин се къртят павета, за които след това някои имаха искания, че са единствения знак на София. Двойните стандарти и в политиката, и във връзка с морала, станаха като прекалено много. Някои се дефинираха сами за положителните сили. Някои се назоваха умни и красиви. В последна сметка освен времето ги опровергава... “, добави тя. 

А вие взехте, че направихте сглобка с тях, прекъсна я тоново Йочев. 

„ ПП-ДБ и „ Спаси София! “ са една обща група, само че Борис Бонев се кълне от заран до вечер, че в никакъв случай няма да приказва с ГЕРБ и да взе участие в ръководство с нас, в това число и в Столичната общества, а месеци наред тези хора, които ни чегъртаха, ръководят с помощта на нас “, съобщи Атанасова. 

„ Бонев е единственият им претендент. Категорично няма да го подкрепим “, акцентира тя. 

„ Много е значимо София да има дясно ръководство и да не се образува коалиция „ Лукойл “, която следим в Народното събрание сега “, посочи шефката на ПГ на ГЕРБ-СДС.  

„ Не правя оценка това ръководство като сглобка, а като единственото допустимо евроатлантическо и се обръщам към сътрудниците от „ Демократична България “, защото те могат да оценят това, което им споделям. Демонстрацията да се гласоподава с Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ не е в плюс за евроатлантическото болшинство, което имаме с това държавно управление. Ние си поставихме някои цели и жалони, от които няма да мърдаме. За страдание огромна част от тях не са изпълнени. Ние не сме в Шенген, не сме и в еврозоната “, призна тя. 

„ Партньорските връзки значат единение. Между нас би трябвало да има разговор, освен тъй като има заплаха държавното управление да падне. Няма да позволим единствената допустимо за евроатлантическо болшинство да бъде подценена, само че няма и да разгадаем някой с 33 народни представители да смята, че има публично доверие “, сподели още Десислава Атанасова. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР