Протестът ще се проведе от 13 часа пред лечебното заведение,

...
Протестът ще се проведе от 13 часа пред лечебното заведение,
Коментари Харесай

”Пирогов” пак на бунт срещу шефа, плашат с оставки

Протестът ще се организира от 13 часа пред лечебното заведение, оповестиха от синдикалната секция на “Подкрепа”.

Причина за стачните дейности на медицинския личен състав е възходящото напрежение, “породено от безредното и некадърно ръководство на настоящето Ръководство”, се показва в отворено писмо до министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев.

Ако не последват съответни дейности за решение на проблемите, протестните дейности ще бъдат последвани от групови оставки в основни звена в “Пирогов”, без които би се парализирала цялостната активност на болничното заведение, показват синдикатите.

Медиците желаят оставката на шефа на "Пирогов " проф. Асен Балтов, както и на цялото управление, заради безредно и некадърно ръководство .

Напрежението в болничното заведение отново ескалира при започване на октомври, когато след гибелта на незабавен пациент, проф. Балтов разпореди лекарите специализанти да дежурят по 12 часа на входа на института и да насочват болните към кой кабинет да застанат на опашка.

Ето и съответните проблеми, предизвикали стачните дейности, които са изложени в отвореното писмо до министъра:
заповеди на изпълнителния шеф, влошаващи работната конюнктура и опити за реваншизъм; скандални назначения и безпричинно високи трудови хонорари в администрацията за сметка на медиците; некадърно управление; лоша/липсваща кадрова политика; демотивация на персонала; нарушение на трудово-правни разпоредби; напрежение измежду лекарите-специализанти, поради правене на график с наряди не в клиниките, а на входа на болничното заведение. Недоволството против проф. Балтов стартира още след назначението му за шеф през февруари т.г. Оттогава най-голямата незабавна болница напуснаха някои от най-хубавите лекари, а на други - като емблемата на "Пирогов " проф. Милан Миланов, договорите не бяха продължени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР