Протестът оголи много проблеми в земеделието. Българското общество за тези

...
Протестът оголи много проблеми в земеделието. Българското общество за тези
Коментари Харесай

Боряна Димитрова: Нито ПП-ДБ, нито ГЕРБ, нито ДПС имат интерес от свалянето на това правителство

Протестът оголи доста проблеми в земеделието. Българското общество за тези няколко дни научи повече за земеделския бранш, в сравнение с години наред. Реалните диспропорции в него оставаха замъглени и скрити от погледа на необятната общност. Това мнение изрази в изявление за БНР социологът от " Алфа рисърч " Боряна Димитрова.
 
В хода на митинга се осветлиха доста основни проблеми в българския поземлен бранш – концентрацията на земя и дотации, последователното изместване на обичайни български браншове, уточни Димитрова. " В магазина виждаме единствено резултата, само че зад него се крият години наред трупани диспропорции ".
 
Ако диспропорциите, които крият изострен обществен проблем – обезлюдяването на огромни райони, продължат и не бъдат решавани, това могат да бъдат мини, които след няколко месеца още веднъж да се възобновят, до момента в който не бъдат взети по-устойчиви решения за преструктурирането на този обичаен за страната ни бранш, посочи Димитрова.
 
И тези митинги бяха потушени с един меморандум за финансова поддръжка, лист на кого какъв брой се дава, добави тя, като подчертава върху нуждата от промени. Във всеки митинг могат да се разчетат голям брой пластове. Вероятно и тук може да има прочит за политически детайл, изключително във взривоопасното му експлоадиране, разяснява още Боряна Димитрова.
 
" Очевидно към сегашния миг нито водещата коалиция в държавното управление – ПП-ДБ, нито ГЕРБ, нито Движение за права и свободи имат интерес от свалянето на това държавно управление. Нито една от тези три партии, на които се крепи парламентарното болшинство, няма интерес от събарянето на това държавно управление ".
 
Според нея подкрепящите сътрудници нямат интерес от това държавното управление да падне сега. Може би имат интерес от другарски огън предвид на локалните избори. До март държавното управление ще удържи, тогава ще се състои ротация и в случай че има предварителни избори, те ще бъдат едвам след или дружно с европейските, счита социологът.
 
" Тази държавна сглобка е в доста огромна степен партийна клопка, по тази причина виждаме от време на време искри ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР