Протестът на земеделците стигна до кръстовището на ул.Васил Левски и

...
Протестът на земеделците стигна до кръстовището на ул.Васил Левски и
Коментари Харесай

Земеделският протест стигна и до Пловдив, трактори блокираха кръстовище в Кършияка

Протестът на земеделците стигна до кръстовището на ул. ”Васил Левски ” и бул. „ Дунав ” в Пловдив.  Протестиращите се събраха още от сутринта на кръговото кръстовище на Труд. Малко след 10 часа блокираха напълно придвижването със селскостопанска техника, а по-късно се насочиха и към града под тепетата.
Прочетете още
Движението на кръстовището в Кършияка бе напълно затворено за към 15 минути, като протестиращите направиха противоположен завой и се насочиха още веднъж към Карловско шосе.

На място има и полицейски екипи, които контролират придвижването и пренасочват колите, все пак се образуват огромни тапи, както по Карловско шосе, по този начин и в блокираната част на града.  Към момента придвижването на кръстовището на бул. „ Дунав ” е възобновено.

Протести има и на други места в Пловдивско, както и в цялата страна. Блокадите провокираха километрични тапи. В над 80 точки представители на сектора блокираха пътища.  В митингите се включват както зърнопроизводителите, по този начин и животновъди и овощари.

Демонстрациите започват, откакто земеделците отхвърлиха предлагането на държавното управление за финансова помощ за тези, които потвърдят, че са били на загуба през 2023 година

На този декор в Народното заседание ще се организира Комисия по земеделие, на която ще се обсъдят проблемите в бранша. 

Фермерите упорстват за неотложно взимане на незабавни управнически решения за преодоляване на рецесията в земеделието. Те желаеха и оставка на министъра на земеделието Кирил Вътев.

Недоволните аграрни производители разясниха, че протестните им дейности ще продължат, до момента в който не бъдат задоволени настояванията им.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР