Протестът на земеделските производители продължава. Пътища в цялата страна отново

...
Протестът на земеделските производители продължава. Пътища в цялата страна отново
Коментари Харесай

Треди ден: Земеделците продължават протестите, не се разбраха с Денков

Протестът на земеделските производители продължава. Пътища в цялата страна още веднъж ще бъдат блокирани след 10 ч. Заявката още при започване на митингите беше, че всеки идващ ден болкадите ще не престават с час повече.

Вчера вечерта представители на протестиращите имаха среща с премиера Николай Денков и с министъра на земеделието Кирил Вътев. До сключване на меморандум не се стигна.

Недоволните още веднъж се разделиха на две групи, които имат разнообразни претенции.

С едната група е реализиран е лек прогрес, само че той не е задоволителен, с цел да се спрат митингите, оповестиха от сектора. Има съглашение за секторите, които се занимават с месо, мляко, плодове и зеленчуци, мед, маслодайна роза, тютюн и винени лозя. Те ще бъдат подкрепени със 150 млн. лева

Зърнопроизводителите обаче не съумяха да се договорят с държавното управление. По техния проблем министър председателят Николай Денков остава корав в позицията си, че ще се подкрепят единствено зърнопроизводители, които са на загуба. Предстоят още против на следващия ден.

Председателят на Националната асоциацията на зърнопроизводителите (НАЗ) Илия Проданов написа във Facebook, че на срещата са участвали „ псевдобраншовици “.

„ Успех на следващия ден на всички протестиращи и борбата продължава! ” Така приключва постът на Проданов. 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР