Протестът на работниците от запечатаните фабрики за алкохол край Карнобат

...
Протестът на работниците от запечатаните фабрики за алкохол край Карнобат
Коментари Харесай

Работниците от запечатаните фабрики за алкохол край Карнобат на протест пред общината

Протестът на служащите от запечатаните заводи за алкохол край Карнобат се придвижи пред общината в града. По-рано денем чиновниците от фабриките, свързани с задържания предприемач Миню Стайков, блокираха железопътната линия за София. Те се притесняват, че ще изгубят прехраната си.

Снимка: Лора Стаматис

Жп линията беше блокирана с празен рейс, който по-късно беше изтеглен от релсите и придвижването на влаковете, които изчакваха, беше пуснато.

Десетки пасажери обаче останаха блокирани на гарата в Стралджа, а от БДЖ бяха в подготвеност да ги извозят с рейсове.
Нов митинг: Работници от заводите, свързани с Миню Стайков, блокираха жп линията за София Хората се тормозят за прехраната си и още веднъж показаха недоволството си от затварянето на фабриките
Затворени са три заводи за произвеждане и бутилиране на алкохол – две в село Церковски и една в прилежащото село Венец. В тях по калкулации на компанията, дружно със заетите по акцията за прибиране на гроздето, работят сред 2000 и 3000 души.

Снимка: Лора Стаматис

Проверките започнаха преди повече от 2 седмици, когато при акция на спецпрокуратурата беше задържан Миню Стайков дружно с още 10 души. Тогава във всички обекти, свързани с предприемача, влязоха данъчни, а в тези три заводи, които на процедура съставляват и данъчни хранилища поради акцизните артикули – и митничари.

Според Агенция „ Митници” са открити съществени нарушавания и с цел да бъде тествана документите, се постанова фабриките да бъдат запечатани, в началото за период от 48 часа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР