Протестът на миньорите е политически, миньорите действат с политически цели. Ако

...
Протестът на миньорите е политически, миньорите действат с политически цели. Ако
Коментари Харесай

Тагарев: Протестът на миньорите е политически, ако се притесняват за работата си да дойдат в армията

Протестът на миньорите е политически, миньорите работят с политически цели. Ако някой се тормози за работата си и е подготвен на тежък труд, е добре пристигнал. Тези, които са душевен и физически годни, са положителни пристигнали в армията. Ние имаме потребност, първа категория труд е. Поне 1000 души от този район можем да вземем в армията, стига да са годни за военната работа “. Това сподели военният министър Тодор Тагарев в ефира на bTV. И през днешния ден остава блокадата на Автомагистрала " Тракия ", сложена от миньори и енергетици, в символ на митинг против териториалните проекти за въглищните райони.

Проектът за машините сполучливо е предпазен пред две парламентарни комисии-по бюджет и по защита. Плащането ще е разсрочено. Стойността на плана е 2,5 милиарда лв.. Ако се чака утвърждението на пленарна зала след вота има заплаха да се забавим с плана, по мнението на Тагарев. Още през 2025 година можем да получим първите бронирани машини.

Малко ракети даваме на Украйна, сподели министърът. Нямаме потенциал да ремонтираме развалени ракети, съгласно него. Все още не сме дали ракетите, стана ясно от думите на Тагарев. В Украйна върви извънредно тежка война с жертви и от двете страни, уточни военният министър. В наш стратегически интерес е да помогнем на Украйна да се отбрани, безапелационен бе той.

Създадените от Кремъл военизирани организации в България заплашват националната ни сигурност, разкри Тодор Тагарев. 

„ Те са известни от дълго време, нарекли са себе си „ Васил Левски “, „ Шипка “… Това не е вест, те са поддържани от Кремъл. “ – разяснява Тагарев. 

Той уточни, че Русия изпраща свои инструктури, които се занимават с военната подготовка на тези формирования – у нас и в прилежащи страни. 

Във връзка с информацията, че тези военизирани организации са създавани и поддържани посредством свещеници от съветската черква, министърът означи, че това е неприемливо и не е работа на църквата да извръшва сходна активност. 

Напомняме, поради такава активност от страната ни беше изпъден предстоятелят на РПЦ у нас Васиян Змеев, както и още един съветски духовник.    

Тагарев уточни също, че Русия заплашва сигурността на корабите в Черно море и е допустимо да извърши набези против цивилен плавателни съдове.  

България  може да се отбрани единствено посредством взаимни старания с нашите съдружници, акцентира министърът на защитата. 

Той добави, че поставяме старания да засилим качествата си за наблюдаване на черноморската акватория, както и да придобием противокорабни ракети – за всичко останало разчитаме на съдружниците. 

По думитие му, наше морално обвързване е да помогнем на Украйна да се отбрани от съветската експанзия.   

„ Русия е най-големият извършител на интернационалното право “, безапелационен е Тодор Тагарев.  

Руските шпиони в църквата поддържали избрани военизирани организации у нас. Това съставлява заплаха за националната сигурност, счита Тодор Тагарев.

Моята оставка се желае през ден, в случай че не и всеки ден, съобщи той и сподели, че не е сюрпризиран от желаната оставка.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР