Протестът на гражданите от квартал Орландовци“ е съвсем справедлив. Те

...
Протестът на гражданите от квартал Орландовци“ е съвсем справедлив. Те
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Протестът на гражданите от „Орландовци“ е справедлив. Те се нуждаят от нормални условия на живот

" Протестът на жителите от квартал „ Орландовци “ е напълно обективен. Те се нуждаят от естествени условия на живот, това сподели Калоян Паргов, ръководителят на групата на Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет Калоян Паргов пред протестиращите в квартала. Лидерът на столичните социалисти, дружно с народния представител от Българска социалистическа партия Димитър Данчев и общинския консултант Николай Николов, се включи в шествието на хората по улиците на " Орландовци " в късния следобяд в събота, което мина под мотото " Да върнем " Орландовци ", " Малашевци " и " Бенковски " на картата на София ".

„ Призовавам кмета Йорданка Фандъкова час по-скоро да стартира да взема решение проблемите им, тъй като те по никакъв начин не са малко. С част от тях Столична община може да се оправи незабавно, а за други ще би трябвало повече време. Но е извънредно неотложно да стартират да работят! “, безапелационен бе Паргов. На митинга хората сложиха напълно съответни претенции. Първото е обвързвано с възстановяване на пътната инфраструктура - ремонт и поддръжка на уличната мрежа и на тротоарите. Също по този начин удължение на трамвайното трасе до края на квартал " Орландовци ". Настояват за връзка със Северната дъга при бул. " Илиянци ", пробив под Централна гара и дотъкмяване на ул. " Нешо Бончев " до бул. " История Славянобългарска " около Топлоелектрическа централа " София ", както и ремонт на читалище " Райна Княгиня " и на постройката на поликлиниката в " Орландовци ".

" Въпросът е ръководещите от Столична община на първо време да проявят заинтригуваност към проблемите на хората в крайните квартали, разяснява Калоян Паргов, който е и заместник-председател на Комисията по превоз и туризъм - Нашата роля като съпротива е да ги накараме да си свършат работата. Затова поканих представители на протестиращите на съвещанието на Комисията в сряда, 16-и май, от 12,30 часа, с цел да показват проблемите си и пред сътрудниците. А по-късно всички дружно да стартираме да търсим метод да ги решим ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР