Протестът като че ли губи сила, а логиката на премиера

...
Протестът като че ли губи сила, а логиката на премиера
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Слави, Нинова и Христо Иванов звучат еднакво

Протестът сякаш губи мощ, а логиката на премиера Борисов е игра на изтощение. Това съобщи в ефира на предаването изпълнителният шеф на " Галъп интернешънъл ", Първан Симеонов. 
По думите му Борисов е изтървал шанса да подаде почтено оставка. Според Симеонов сега обстановката в обществото не е толкоз революционно настроена. Социологът смята, че митингът е почнал да се партизира. Първан Симеонов предвижда, че ще има опити митингът да се трансформира в обществен, когато времето на открито застудее. " Това сега не е митинг на гладни хора, това е митинг за ценностти и правила. Когато обаче митингът е за джоба, той става и по-радикален, тоест - по-ефективен ", означи Симеонов.
Той означи, че като политически послания, Слави Трифонов, Корнелия Нинова и Христо Иванов звучат еднообразно. " Трите опозиционни описа в България - наследник, червен и един популистки - звучат еднообразно ", добави социологът. Симеонов счита, че президентът Радев е уловил този развой с умеенето си да приказва сполучливо и на трите опозиционни езика.
" Протестът няма право да стопира. Вече е игра на чест. Нито президентът има право да сяда и да договаря. Борисов също не може да си разреши да падне под нечие давление. Той е привикнал да пада самичък, когато той пожелае ", проучва Симеонов. Той разяснява, че митингът към този момент е почнал да написа проект за България, " което го прави план, а не митинг ".
Ако полицията бие жителите, Борисов е пасажер. Ако властта прекали с остротата в изявленията си, Борисов също е пасажер. " Генерално Борисов е по-скоро пасажер в политиката. Той знаеше, че в края на този мандат идва преломно време и самичък споделяше, че няма да е министър председател още преди митингите и самичък потегли да реформира партията си ", сподели Първан Симеонов.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР