„Протестът иска оставката на цялото правителство и главния прокурор. Властта

...
„Протестът иска оставката на цялото правителство и главния прокурор. Властта
Коментари Харесай

Радев пред протестиращите: Властта е глуха, не чува хората и говори за ремонт на кабинета

„ Протестът желае оставката на цялото държавно управление и основния прокурор. Властта още веднъж е глуха за гласа на хората и приказва за някакъв ремонт на кабинета. Надяват се, че летните отпуски и умората ще ви разколебаят, само че в случай че слязат тук ще видят решителността във вашите очи “, съобщи президентът пред протестиращите в „ Триъгълника на властта ", измежду които слезе в 15-ия ден на демонстрации против третия кабинет на Бойко Борисов.

" Никога българите не са били по-единни в решителността си да си отвоюват страната от мафията. Хора без оглед на политическата принадлежност принадлежност – всички вие веете трибагреника ", сподели президентът на протестиращите.

" Оставките на цялото държавно управление и основния прокурор са първите стъпки към демонтажа на незаконни модел, който ни закотви на дъното на Европа ", съобщи президентът пред събралото се голям брой.
Снимка: Владислав Терзийски Снимка: Владислав Терзийски Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: btvnovinite.bg
" Нужен ни е нов парламент, тъй като актуалното болшинство е глухо за настояванията на хората ", сподели Радев, съгласно който е належащо да се отвори пътят към конституционна промяна, която да подсигуряват цивилен надзор над ръководството, разделянето на управляващите и правосъдна промяна като поръчител за правдивост и да " прекършат корупцията ".

Тези промени би трябвало да " подсигуряват европейското развиване на България, а не да се употребяват тези думи като красива фраза, зад която се вихри обир и безредие ", съобщи президентът.

" Тази задача е историческа и изисква единение. На доста плакати прочетох думата " дружно " и тя е ключът към триумфа. Пътят е сложен, само че си коства, тъй като залогът е огромен, залогът е България и вие пишете историята ѝ ", обърна се към протестиращите президентът.

Президентът поздрави протестиращите, че не са се поддали на провокациите и страха и съобщи, че " България е излязла от хипнозата на пропагандата ".

" Пожелавам Ви триумф и непримеримост. Мутри вън! Да живее България! ", приключи изявлението си Радев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР