Протестът им за по-високи възнаграждения бе специално планиран да съвпадне

...
Протестът им за по-високи възнаграждения бе специално планиран да съвпадне
Коментари Харесай

Служителите на Амазон в Германия и Италия стачкуват

Протестът им за по-високи хонорари бе особено плануван да съвпадне с днешния Черен петък, съобщи Асошиейтед прес.

Говорителят на немския профсъюз Ферди (Verdi) Томас Фос заяви, че към 2500 души стачкуват в обектите на онлайн колоса в Бад Херсфелд, Лайпциг, Рейнберг, Верне, Грабен и Кобленц.

Германският синдикат от 2013 година се бори за по-добро възнаграждение на към 12 000 служащи в Германия, потвърждавайки, че личният състав на Амазон получава по-ниски заплати от други свои сътрудници в търговията на дребно и куриерските услуги.

Американската компания твърди, че складовете й в Германия са логистични центрове и чиновниците печелят относително добре за бранша, напомня АП.
Очаква се стачките в Германия да приключат на следващия ден.

В главен склад покрай град Пиаченца, Северна Италия (в Кастел Сан Джовани, провинция Пиаченца - бел. ред.), чиновници също не се явиха на работа, настоявайки за "достойни заплати ".

Италианският еднодневен митинг бе приветстван от генералния секретар на Италианския съюз на труда (UIL) Кармело Барбаджало като нещо с "огромна алегорична стойност, защото е ясно, че напредъкът, нововъведенията и модерността не могат да бъдат за сметка на ползите на служащите ".

Италианската стачка бе свикана за работещите на непрекъснат трудов контракт. Синдикатите посъветваха наетите краткотрайно и на повикване да останат на работа, с цел да не рискуват да изгубят бъдещи задължения.

Амазон твърди, че е основал 2000 позиции на цялостно работно време в Италия, където безработицата остава трайно висока.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР