Протестът е знак на демокрацията, с който можеш да изразиш

...
Протестът е знак на демокрацията, с който можеш да изразиш
Коментари Харесай

Цветанов: БСП категорично стоят зад протестите, а президентът е популист и тласка страната към хаос

Протестът е знак на демокрацията, с който можеш да изразиш своето мнение. Ние няма да се отклоним от управническата стратегия. Нека забележим кой приканва най-вече за оставка на държавното управление. Това са Българска социалистическа партия и Румен Радев. Те нагнетяват най-вече ситуацията. Знам какви са напътствията в Българска социалистическа партия - цялостна готовност по места, излизане и блокиране на значимите пътни артерии в страната.

Това сподели в утринния блок на БТВ ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. "Българското държавно управление не може да въздейства на цената на горивата. Искам да попитам каква е била цената на горивата през ноември 2013 година? Искам да попитам каква е била минималната пенсия и заплата през ноември 2013 година и какви са през днешния ден? Цифрите приказват сами. Българска социалистическа партия изрично стои зад митингите. Те са имали среща предходната седмица със своите кметове и там са дадени инструкции - идва 11 ноември, да ги изметем. Зад митингите стоят и партии отвън Народното събрание ", разкри Цветанов.

"На президента не му отива да прави такива обръщения и да приказва за налога за старите коли. В цяла Европа се отхвърлят от колите на дизел. Това значи ли, че ние тук би трябвало да ги приемем? Този налог е и за това. Президентът няма никаква концепция по какъв начин се одобряват законите в Народното събрание. Законът за старите коли е на уеб страницата на Министерски съвет от август месец за публично разискване. Къде беше той тогава? Румен Радев е или популист, или е незапознат, или желае да тласне страната към безпорядък. В момента президентът ще отбрани ли тези хора, които в кварталите на София горят остарели гуми и облекла? Няма борба с президента. Има спор, тъй като в него се ражда истината ", безапелационен беше Цветанов.

"Можете ли да си визиите, че Менда Стоянова пази застрахователи и лобита? Тя защитва ползите на българските жители. Няма такова число от 1000 лв. за Гражданска отговорност. Ние пазиме ползите на всички българи. Ние желаеме да създадем законодателство, което да дава отговор на водещите такива в Европа. Менда Стоянова през днешния ден ще изиска публична среща с президента Румен Радев, с цел да обсъдят закона за застраховките и Гражданската отговорност. Каквото каже той - това ще приемем. Ако каже, че ще наложи несъгласие, ние няма да приемем тези промени. Но след това, в случай че банкрутира някоя застрахователна компания, ще е ясно кой носи отговорност за този банкрут ", разгласи Цветанов.

"Не му прави чест на Румен Радев, че тласка страната към предварителни избори. Неговата цел е да си назначи длъжностен кабинет, с цел да има отново покупко-продажби за самолетите на мрачно, по-ниска събираемост и взимане на заеми, които след това би трябвало да плащаме всички ние. Това се случи по време на първия му длъжностен кабинет. Президентът един път е в ляво, а след това махалото отива в другото състояние. Това демонстрира, че той няма ясна позиция. В Мароко би трябвало да се гласоподава Пакта за бежанците на Организация на обединените нации. Президентът първо сподели, че ще отиде, тъй като той доста желае да взе участие на такива конгреси. В петък Корнелия Нинова го подвигна на крайник поради този пакт и Румен Радев сподели, че вицепрезидентът ще отиде в Мароко. Това обикновено ли е? Ние на съдружен съвет взехме решение да не се подписва този пакт. Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова, които не идват в Народното събрание, обаче четоха заявления в опит да се възползват от страховете на хората. Българска социалистическа партия и президентът не стопират да демонстрират двойните стандарти - в Европа приказват едно, а тук напълно друго ", уверен бе Цветан Цветанов.

"Валери Симеонов се извини. Премиерът Бойко Борисов също се извини няколко пъти. Мога да кажа, че Валери Симеонов постоянно е упорствал, че би трябвало да има повече средства за хората с увреждания. Той е доста непосредствен човек. Всеки един човек в обединението има своите визии. Точно това е отговорът на лъжите на президента, че решенията се взимат еднолично. В съдружния съвет вземат участие и Валери Симеонов, и Волен Сидеров, и Красимир Каракачанов, и премиера, и аз. Всички имаме свое мнение ", сподели още той.

"Не мисля, че имаме проблем с кворума. Виждате, че го осигуряваме и дори изпълняваме интернационалните си отговорности. Тази седмица Народното събрание ще прати делегация в Япония. От наша страна ще взе участие единствено Менда Стоянова. Това е дин от методите да осигуряваме кворум ", разкри Цветанов.

"Съдът е този, който взема решение дали един човек, едно лице, е почтено или би трябвало да бъде наказано. Искам да попитам, какъв брой лъжи изговори Елена Йончева по адрес на Делян Добрев? Тя внесла ли е едно доказателство в прокуратурата, с цел да отбрани своите думи. Не е и това приказва задоволително. Продължавам да настоявам, че би трябвало да има бързо правосъдие. По делото "Октопод " главният очевидец почина в злополука. Другият очевидец бе посечен с секира. Много други хора отхвърлиха да дадат показания. Ние работихме доста тогава. Попитайте очевидците по този развой. Защото те нямат опция от тази добра финансова отбрана. Те са жертви на престъпността ", приключи Цветанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР