Протестът е демократично право на всеки гражданин и всеки може

...
Протестът е демократично право на всеки гражданин и всеки може
Коментари Харесай

Премиерът: Това, което се планира за протеста тази вечер, не подобава на държава, членка на НАТО

Протестът е демократично право на всеки жител и всеки може да изрази своята политическа или персонална позиция, само че това би трябвало да се случва в границите на закона, уточни министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, който, базирайки се на информация на Министерство на вътрешните работи, добави, че на митингите пред държавното управление, Народното събрание и министерството на външните работи довечера „ се приготвя нещо, което не прилича на страна членка на НАТО “.

Според него протичащото се пред постройката на държавното управление е проведено от политически партии, „ които изрично са се оповестили срещу участието на страната в НАТО и Европейски Съюз “, само че държавното управление няма да допусне повтаряне на 27 април 2017 година, когато протестиращи принудително влязоха в постройката на Народното събрание, имаше бити и окървавени депутати.

„ С качулки, с пострадване на служители на реда – това е неприемливо за страна, която е членка на НАТО и желае да стане част от ЕС”, сподели Ковачевски във връзка вчерашната ескалация на напрежението пред постройката на държавното управление и Народното събрание, когато полицията регистрира ранени служители на реда и строшен прозорец на постройката на държавното управление, откакто протестиращи смъкнаха металните ограждения пред постройката и, спрени от полицейски кордон, започнаха да хвърлят яйца, бутилки, пиратки и тоалетна хартия.

" Всеки може да стачкува, само че нито служителите на реда, нито постройката на държавното управление са отговорни ", сподели министър председателят на Република Северна Македония.

От опозиционната партия " Левица ", които през вчерашния ден бяха в първите редици на митинга, през днешния ден предизвестиха за подготвяни провокации.

„ Благодарение на съзнателни чиновници в службите получихме информация, че държавното управление има съществени планове да включи в митингите провокатори. Всичко за да провокират съществени нарушавания на публичния ред и успокоение, да оправдаят полицейско-репресивната си активност и да обезсърчат македонския народ да пристигна да изрази правото си на митинг против националните изменничества “, написаха във Facebook профила си от опозиционната партия „ Левица “.

От " Левица " показаха, че членовете на партията „ в нито един миг не са заплашвали сигурността на служителите на реда, нито са хвърляли твърди предмети и по този начин ще бъде и на днешния митинг “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР