Протест заради бъдещата детска болница се организира пред здравното министерство.

...
Протест заради бъдещата детска болница се организира пред здравното министерство.
Коментари Харесай

Лекари, родители и архитекти на протест заради бъдещата детска болница

Протест поради бъдещата детска болница се провежда пред здравното министерство. Недоволството на лекари, родите и жители е против желанието на страната да трансформира 40-годишния недовършен градеж в двора на Александровска болница в по този начин чаканата национална педиатрия, оповестиха от Нова телевизия.

Протестиращите упорстват публичната поръчка за дотъкмяване на остарелия градеж да бъде спрян и да бъде извършен интернационален архитектурен конкурс с професионално направено задание.

Припомняме, че концепцията за градежа на Национална детска болница датира най-малко от 30 години, само че до този миг не се е пристъпвало към по-сериозни стъпки за реализирането ѝ. Първоначално желание да се помести детската болница беше за постройката на болница " Лозенец " (т.нар. държавна болница), само че по-късно тя беше дадена и мина към структурите на Софийския университет за подкрепяне на Медицинския факултет и база за образование на студентите.

Така държавното управление и Министерство на здравеопазването минаха към вид градеж в комплекса на Александровска болница. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР