Протест за декриминализиране на марихуаната ще се проведе днес от

...
Протест за декриминализиране на марихуаната ще се проведе днес от
Коментари Харесай

Протест за декриминализиране на марихуаната

Протест за декриминализиране на марихуаната ще се организира през днешния ден от 16 до 20 часа пред Народното събрание. Целта е да бъде позволено всеки човек да може да си отглежда по две растения канабис и да носи по 1 грам за персонална приложимост.

"Какво ме накара да провеждам митинга ли? Най-вече това, че съм живял в страна, в която потреблението на марихуаната както за персонална приложимост, по този начин и за средство за правене на бизнес, е нещо напълно обикновено. Защо да не вървим по пътя на преуспели страни като Холандия, Чехия, Сащ? Законите в България са толкоз безумни, не приказвам единствено за конопа, изостанали сме във всяка сфера. Толкова ли е мъчно да съпоставим нашите със законите в другите страни? Навсякъде системата куца и това дава опция на политиците да си вършат подмолните игри. Нормално ли е да заключват хора с по един джойнт, а нарушители, крадци, убийци да се разхождат на независимост? ", разяснява пред Dir.bg уредникът на митинга В. Матов - Големия.

"Дали ще успеем с начинанието е въпрос на време, а триумфът се реализира с неизменност. Заявилите във Фейсбук, че ще дойдат, са над 12 000 хиляди, чакаме да участват още повече, само че какъв брой ще са, ще разберем в 16 часа ", сподели още той.

Матов посочи, че в случай че митингът няма резултат, на същата дата и в същия час следващата година, пред Народното събрание отново ще се съберат още стачкуващи.

Само след месец пък - на 19 май, пред три министерства ще се организира марш Свобода за конопа и концерт на известни реализатори, които поддържат идеята на уредниците - Либертарианското общество.

Очаквайте историята на млад мъж, болен от множествена склероза, който се лекува с марихуана, само че е арестуван и в този момент го съдят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР