Протест в защита на паметника Альоша се провежда в Пловдив.

...
Протест в защита на паметника Альоша се провежда в Пловдив.
Коментари Харесай

Пловдивчани бранят Альоша докрай

Протест в отбрана на паметника " Альоша " се организира в Пловдив. Бранителите на руския паметник се събраха пред постройката на общинския съвет, където през днешния ден трябваше да се преглежда предлагането за пренасяне на паметника, само че

Протестиращите са срещу преместването, защото съгласно тях монументът е знак на града и мястото му е горе на хълма.

Предложението в музея на социалистическото изкуство пристигна от общинските съветници от ПП-ДБ, които настояха това да се случи до края на годината. В същото време от " ИТН " настояха за провеждането на референдум.

По думите на общинския консултант от ПП-ДБ Владимир Славенски главният претекст за предлагането е, че паметникът " Альоша " символизира тежък за България интервал в българската история. По думите му точката ще бъде прегледана, откакто община Пловдив изготви финансово и техническо мнение по какъв начин ще стане реконструкцията и преместването. Славенски посочи, че двете оферти за референдум и пренасяне са комплектовани.

Представители на Българска социалистическа партия в общинския съвет пък обявиха, че позицията им е декларирана в декларация, която през днешния ден ще бъде прочетена още веднъж. Те са за опазване на всички монументи, които са на територията на България и срещу видоизменянето им.

Гражданите на Пловдив обявиха, че ще бранят монумента до дъно. Пред постройката на общинския съвет има засилено полицейско наличие.
 Обновена
" Никога няма да извиним ": Русия скочи против премахването на Альоша в Пловдив

Руските депутати оповестиха предлагането за " изменничество на общата ни победа " през ВСВ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР