Протест в защита на жертвите от психично болни хора ще

...
Протест в защита на жертвите от психично болни хора ще
Коментари Харесай

Пловдив се вдига на протест. Вижте защо!

Протест в отбрана на жертвите от психологично заболели хора ще се организира в Пловдив. Организаторите приканват жителите на града да вземат присъединяване в събитието, което ще е от 12 часа на следващия ден пред Районния съд. 
„ Плашеща е статистиката, която демонстрира жертвите на хора с психическо разстройство в България. Случаите зачестяват с всеки минал ден, а системата и страната не вършат нищо по въпроса, даже в противен случай. Защитават тези лица. Живеем в страна, в която в случай че си психологично болен, няма институция и мощ, която да те спре да извършваш ликвидиране или систематичен тормоз “, споделят уредниците на митинга.
И припомнят два от нашумелите случаи.
„ Сещате се за историята с психолога Иван Владимиров, който бе погубен, след редица тъжби подавани от него против психологично болния му комшия? Е, в този момент ще ви срещна с още една история, която желаеме да предотвратим да приключи по същия метод! В продължение на две години Ясмин Кирилова получава закани, че тя и детето ѝ ще бъдат убити. Историята включва среднощни позвънявания, обиди и закани. Оказва се, че от към година страната не може да направи нищо, тъй като става дума за психологично заболяване. Тече следствие, от което още няма резултат. Въпросната жена тормози доста други хора и заплашва децата им и основава некролози “. 
Организаторите на митинга акцентират, че всички сме очевидци на доста случаи с убити хора от резултата на този закон за отбрана на психологично болните хора. „ Нека спрем до тук! Време е за смяна! “, зоват те.
Подкрепа към митинга са декларирали десетки пловдивчани. 
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР