Протест в София, организиран от Камарата на строителите. Причината –

...
Протест в София, организиран от Камарата на строителите. Причината –
Коментари Харесай

Не подкрепям протеста на строителите

Протест в София, проведен от Камарата на строителите. Причината – оклеветяване на сектора посредством обществено говорене. Поне това се разбра от прессъобщенията и изявите на управлението на камарата в лицето на инж. Илиян Терзиев и инж. Мирослав Мазнев.
Всъщност особено инж. Терзиев беше настоятелно разпитан тази заран (12 декември) на " Цариградско шосе ", покрай разклона за бул. " Брюксел ", за кои тъкмо планове строителите имат искания, че са очерняни? И от отговора се оказа, че конкретика нямало – имало обаче градене на неприятен имидж. А в " Още от деня " инж. Мазнев настоя когато се гледа за виновност, да се търси конкретика.
Хубаво звучи това за съответната виновност, несъмнено. Факт е, че в България постоянно има словоблудство, изключително когато са забъркани политици – както в тази ситуация се намесиха от Българска социалистическа партия. Към словоблудството следва да има непоносимост. Само че внушенията на инж. Терзиев да няма обществено говорене при пораждане на съмнения са повече от нахални.
Дали, г-да строители, щеше да се задейства прокуратурата, в случай че " Биволъ " не заяви за " Джи Пи Груп "? А дали за ремонта на " Граф Игнатиев " щеше да бъде притеглен за обвинен Евгени Крусев, в случай че " Спаси София " не беше пуснала следствието си и което ясно сподели какво се е случило с публичната поръчка за трамвайното трасе? Със сигурност нямаше.
Обществена загадка е по какъв начин в България се случват нещата с публичните поръчки. Обществено очевидно е какъв брой подвластни от евросредства са огромните строителни компании в България. И доста разумно е избран кръг хора никак и да не желаят да се осветяват нещата.
Е, няма да стане. Все още в България има хора, които имат предпочитание да демонстрират нещата такива, каквито са. Има и хора, които обръщат внимание на неща малко по надалеч от носа си. Ако нямаше, митинги като този на строителите нямаше да ги има. И да не плашат по какъв начин можело да проработят в чужбина – особено огромните ни компании. Да работят – да забележим дали ще имат такава успеваемост в публичните поръчки и зад граница!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР