Протест в Плевен в защита на кмета на село Къшин.

...
Протест в Плевен в защита на кмета на село Къшин.
Коментари Харесай

Спор между кмет и районен съдия продължава с години, стигна се до съдебен процес в Плевен

Протест в Плевен в отбрана на кмета на село Къшин. Причината е дълготраен спор сред него и областен арбитър, който е гражданин на селото. На демонстрацията пред районния съд са поданици на селото, както и кметове на прилежащи обитаеми места.

Спорът е за стадиона на селото. Кметът Пламен Петков подава тъжба, че парцелът се употребява непозволено от арбитър Димитър Кирилов.

Прокуратурата се самосезира и разпореди инспекция

„ Пуснал съм три или четири тъжби против арбитър Димитър Кирилов по отношение на това, че от 2018 година имаме спор с него. Той загради парцел обществена общинска благосъстоятелност без да има позволение и извършени търгове и вкара конете си там. Теренът се ползваше от децата за спортни цели. По-късно Кирилов има подписан контракт с общината за 5 икономически години. Аз подадох тъжба до КПКОНПИ, които излязоха със мнение, че има данни за закононарушение от общ темперамент. Прокуратурата споделя, че няма данни. Всички знаем прокуратурата в България какво прави. Аз съм безпомощен с прокуратурата, само че имам вяра на институциите, които са създали инспекцията “, изясни кметът.

Снимка: bTV

„ Повече от 7 години Кирилов употребява в обекта си вода, която няма открита партида и не се регистрира. В края на месец май 2023 година това беше открито. Партидата беше трансферирана на името на умряла жена от селото единствено и единствено да може да си заплати употребяваната употребявана вода. Има построен заслон на терен обществена общинска благосъстоятелност без позволение. Много са нещата “, уточни Петков.

Установени са учениците, които се виждат в клипа

Срещу кмета също е подадена тъжба по Закона за здравето. Има заплаха експертиза да покаже, че той има душевен отклонения и да бъде настанен за лекувания.

„ Аз съм изцяло здрав човек. Никога през живота си не съм бил настаняван в клиника “, безапелационен е Пламен Петков.

На последните избори той е определен на първи тур с поддръжката на близо 60% от гласувалите. От 12 години е кмет, а хората от селото са безапелационни:

„ Всички сме луди тук, щом сме го избрали за кмет. Цялото село сме луди, а по тази причина, че корупцията е на всички места – дума няма “.

Според юриста на кмета Петков не е редно делото да се гледа в Районния съд на Плевен, защото Димитър Кирилов е арбитър в него.

Масирана полицейска акция на пътя тече в Сливен

Съдия Кирилов изпрати позиция до bTV. В нея показва, че са били осъществявани голям брой инспекции, които не са открили нарушавания, налице е отвод на прокуратурата на разнообразни да образува производства. Наложило се е на два пъти да търси здравна помощ поради упражнявания „ душевен тормоз “.

Пълната позиция:

 

 Отговор Снимка: bTV

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР