Протест срещу строителството на АЕЦ Белене“ се проведе пред парламента.

...
Протест срещу строителството на АЕЦ Белене“ се проведе пред парламента.
Коментари Харесай

Протест срещу строителството на АЕЦ „Белене“ се проведе пред парламента


Протест против строителството на АЕЦ „ Белене “ се организира пред Народното събрание. Сред съперниците бяха и от ''Демократична България “, които внесоха в парламентарната комисия по енергетика декларация да се спре процедурата по рестартиране на плана, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Правителството не извърши предписанията на Народното събрание от 2012 година да се проучат изискванията за създаване на парогазова централа в Белене. Нищо не бе направено и по плана за Седми блок в АЕЦ „ Козлодуй ” със закупеното към този момент съоръжение, означават протестиращите.
 Протест против строителството на АЕЦ „ Белене “ се организира пред Народното събрание Протест против строителството на АЕЦ „ Белене “ се организира пред Народното събрание / БГНЕС
Сред протестиращите бяха режисьорът Евгений Михайлов и екозащитникът Петко Ковачев, които разясниха пред БГНЕС, че не са съгласни строителството на втора атомна без да е нужна на България.

Очаква се отчетът за размразяването на градежа да се гледа от Народното събрание в четвъртък.

Днес Комисията по енергетика ще организира разглеждане, разискване и гласоподаване на Проект на решение за обновяване на дейностите по търсенето на благоприятни условия за създаване на АЕЦ "Белене", взаимно със стратегически вложител, на пазарен принцип и без даване на държавна гаранция, посредством обособяване на активите и пасивите за плана АЕЦ "Белене" в настрана планово сдружение. Втора точка в дневния ред е разглеждане, разискване и гласоподаване на Проект на решение за анулация на решение на Народното събрание от 29.03.2012 година за преустановяване построяването на Ядрена централа на площадка "Белене". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР