Протест срещу размера на присъдата на Районния съд в Кубрат

...
Протест срещу размера на присъдата на Районния съд в Кубрат
Коментари Харесай

2 г. условно за възпитател, окрал 100 бона печалба от лотарията на свой възпитаник

Протест против размера на присъдата на Районния съд в Кубрат - 2 години условно, против възпитателя от училището-интернат в град Завет Ергин Х. ще внесе локалната прокуратура.

44-годишният мъж е бил предаден на съд за илюзия на собствен ученик да му съобщи печеливш лотариен билет на стойност 100 000 лв. или 1 кг злато.

Уточнява се, че през вчерашния ден състав на Районния съд в Кубрат признал за отговорен подсъдимия педагог, като му наложил 2 години условна присъда, откакто съдът приел, че са налице многочислени смекчаващи условия.

Измамата е осъществена от възпитателя Ергин Х. на 17 септември 2015 година Тогава потърпевшият Иван си купил три лотарийни билета. Нито един не печелил и момчето, тогава на 14 години, се върнало в магазина, с цел да опита още веднъж шанса си. След като изтрил билетчето, Иван видял, че печели 100 000 лв. или 1 кг злато.

Момчето се похвалило на възпитателя си. Той изискал да вземе печелившия ваучър, с цел да го съхранява. Намеренията на възпитателя обаче били да се възползва от непознатата облага. За задачата даже обяснил, че той е пратил Иван да му купи лотариен билет, като му дал пари за това.

Месец по-късно Ергин показал печелившия билет и получил облагата от 100 000 лв.. Клипът с печелившия участник бил излъчен по малкия екран и по този начин Иван схванал, че е излъган. Момчето се разстроило и след намесата на шефа на интерната клипът бил спрян.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР