Протест срещу ръководството на Българския футболен съюз започна днес в

...
Протест срещу ръководството на Българския футболен съюз започна днес в
Коментари Харесай

Протест срещу БФС протича в София

Протест против управлението на Българския футболен съюз стартира през днешния ден в София. В акцията, която започва малко след 17:00 часа в региона на Националния стадион “Васил Левски ” в София, вземат участие към три хиляди последователи от столицата и от страната.

Запалянковците, които главно скандираха “Оставка ” и обидни квалификации към Българския футболен съюз и към президента Борислав Михайлов, също по този начин изпяха националния химн и няколко възрожденски песни. Сред протестиращите са някогашните футболни съдии Богомил Маринов и Любе Спасов и някогашният селекционер на националния тим на България за юноши до 15 години Калоян Георгиев. Към множеството на улица “Гурко ” се причисли и група маджарски ултраси. 

Феновете на ЦСКА, които са най-многобройни и се събраха на Орлов мост, закрепиха транспарант с “Оставка. 18 години стигат ” на един от пилоните, визирайки интервала на ръководство на президента на БФС Михайлов.  Друга група почитатели се събраха на кръстовището при Софийския университет.

Исканията на всички протестиращи са за незабавна оставка на Борислав Михайлов и на цялата администрация на централата и насрочване на ексклузивен Конгрес до февруари 2024 година, на който да бъде определено ново управление.

За защитата на мероприятието са ангажирани към 1600 служители на реда от Столична дирекция на вътрешните работи. Служителите на реда затвориха подстъпите към стадиона още в ранния следобяд, като придвижването на моторни-превозни средства по бул. “Евлоги Георгиев ” в региона пред стадион “Васил Левски ” е спряно и се пропущат единствено рейсовете на градския превоз. На униформените е разполагаем и водно оръдие. Малко след 17:30 часа част от ентусиастите дойдоха на Орлов мост и придвижването там също беше спряно.

Организаторите на митинга приканиха събитието да премине спокойно, като на него всеки български почитател да изрази мнението и позицията си със викания, транспаранти, флагове и позволена пиротехника, спазвайки законите на Република България, без нарушение на разпоредбите и експанзия против органите на реда.

Към 18:30 часа породи напрежение пред министерството на спорта. Силите на реда приведоха в деяние водното оръдие и принудиха протестиращите почитатели да се отдръпват. Феновете хвърлят димки и бомбички към служителите на реда, както и се вършат опити да се пробие полицейския кордон. Полицейските сили получиха спомагателни подкрепления.

Националният тим на България по футбол ще играе довечера от 19:00 часа европейска подготовка против Унгария при закрити врата на стадион “Васил Левски ”.  
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР