Протест срещу президента Румен Радев е насрочен за тази вечер

...
Протест срещу президента Румен Радев е насрочен за тази вечер
Коментари Харесай

ПП-ДБ, които осигуриха втори мандат на Радев, сега оглавиха протеста срещу него

Протест против президента Румен Радев е плануван за довечера от 18:30 часа на площада пред президентството. В него ще се включат и представители на ПП-ДБ.

„ Ние ще сме там! Елате дружно да защитим парламентарната република и европейското бъдеще на България! “, написаха във фейсбук страницата си от обединението. Партиите в нея осигуриха на процедура преизбирането на Радев за президент през 2021 година

Вчера при връчването на втория мандат за сформиране на държавно управление Радев насочи тежки слова към номинирания за министър председател Николай Денков.

„ Има един блян, който ни сплотява, и това е, че България е свободна и самостоятелна парламентарна република. Докато връзките посред ни минават сред точка на шупване и точка на заледяване, България се отдалечава от призванието си да е свободна и разрастваща се европейска страна. Г-н президент, член първи на конституцията гласи, че България е република с парламентарно ръководство. Припомняме ви, че законите на страната би трябвало да се съблюдават по писмен знак, само че и по дух. Най-висшата роля на президентството е да ни сплотява, а не да ни разединява. Обединението е полезността, с която президентската институция би трябвало да съставлява на всички места. Вие, господин президент, не се справяте с тази роля. Вие ни делите, вместо да ни обединявате “, съобщи Даниел Лорер в Народното събрание.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР