Протест срещу президента Румен Радев блокира движението на жълтите павета

...
Протест срещу президента Румен Радев блокира движението на жълтите павета
Коментари Харесай

Ние сме България, ЕС и НАТО. Радев – вън! Протестиращи поискаха оставката на президента

Протест против президента Румен Радев блокира придвижването на " жълтите павета " макар негативните температури в София.

Повод за митинга станаха на срещата на водачите от Европейския съюз (ЕС) с украинския президент Володимир Зеленски в Брюксел в четвъртък.

Радев сподели, че се надява повече “да не се позволява ” българска военна помощ за Украйна, а вместо това - “да търсим спокойно решение на спора ”. Той сподели още, че България не би подкрепила наказания против съветското нуклеарно гориво.
 A protest against President Rumen Radev
„ Тук съм, тъй като съм българин. Действията на президента Радев обричат бъдещето на детето ми и на България. Държа да съм част от процеса, който ще в профил този човек от властовите механизми, които употребява “, съобщи Петър Москов, който е измежду уредник на митинга.

Той беше министър на опазването на здравето във втория кабинет на Бойко Борисов от квотата на Реформаторския блок, а в този момент е водач на партия КОД.
  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

Москов сподели, че президент на страна член на Европейски Съюз “не може да прави поклон към сатрапски режими “,.

„ Решението е мощно парламентарно болшинство, което да прекара законодателство с първа наложителна точка: събаряне на Радев от ръководство ”, сподели още той.
 Петър Москов
“Тук съм, тъй като съм засегнат от нашия президент. За мен той е изменник, тъй като предава ползите на България ”, сподели Камен, един от протестиращите.

Протестиращите скандираха “Оставка ” и държаха плакати, на които пишеше “Радев вън! Предател! ”, “Радев е другар на Дявола ”, както и “Ние сме България, Европейски Съюз и НАТО. Радев – вън! ”.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР