Протест срещу преместването на . Политическите формации “, Мир“, Левицата“

...
Протест срещу преместването на . Политическите формации “, Мир“, Левицата“
Коментари Харесай

Протест срещу преместването на Паметника на Съветската армия


Протест против преместването на. Политическите обединения „ “, „ Мир “, „ Левицата “ и „ “ и техни симпатизанти считат, че тематиката с преместването на монументът не трябва да измества дневния ред на обществото.

Въпреки разликите им те са обединени към това, че СОС не би трябвало да реалокира монумента от Княжевската градина, и считат, че сходно решение би било позорно. Общината може да изиска преместването на скулптурната комбинация в Музея на социалистическото изкуство, а до възможното осъществяване на настояването за ремонт на монумента, ще го огради с табели.

От се провеждат за жива верига пред паметника. Според левицата решението няма правна, а единствено алегорична стойност, защото монументът не е на Столична общината, а на страната. Пред bTV Мая Манолова заяви, че нейните симпатизанти ще разпънат палатков лагер към паметника.

Във вторник членове на комисията по просвета в Столичния общински съвет гласоподаваха отчет, с който се разпорежда на кмета на София да изиска от страната да реалокира паметника - от Княжеската градина в Музея за изкуството от интервала на социализма към Националната изложба или на различен държавен терен отвън централната градска част. Предложението беше подкрепено от -СДС и “ ”, а напуснаха демонстративно съвещанието.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР