Протест срещу опашките от тирове в Русе.Хората от съседния град

...
Протест срещу опашките от тирове в Русе.Хората от съседния град
Коментари Харесай

Жителка на Мартен: Мярката почиващите камиони да излизат от опашката е невъзможна

Протест против опашките от тирове в Русе.

Хората от прилежащия град Мартен затвориха за 30 минути кръговото кръстовище към Дунав мост на пътя Силистра-Русе.

Протестиращите упорстват тежкотоварните камиони да изчакват за границата на друго място, а не на пътя от Мартен към Русе. Заради тапите хората не могат да стигнат до работа или до у дома и чакат с часове в тапи. Към недоволните се причислиха и поданици на Сандрово, дружно с кмета Георги Пенков.

„ Това е проблем освен на Мартен, само че и на Сандрово, и на Индустриалната зона, и на пътуващите по Силистра-Русе. Нееднократно сме събирали и подписки, желаеме тировете да не попречват естественото прекосяване. Бил съм очевидец по какъв начин коли за спешна помощ не могат да преминат, тъй като са в запушалка “, показа кметът на Мартен Димо Тонев, предава

В момента опашката още веднъж е Русе-Мартен и Мартен-Русе, макар взетите от управляващите ограничения – възбраната да се стопира сред двете кръгови кръстовища при Дунав мост и Свободна зона. Според протестиращите мярката почиващите камиони да излизат от опашката е безусловно невъзможна. „ Няма по какъв начин да извадите камион от опашката и след това отново да се реди на нея. Мартен желае да пътува умерено, без ексцесии, без инфарктни обстановки по пътя. Ако страната не ни помогне, ще се принудим да си желаяме такса мост да остава в Русе, защото тези камиони тъпчат пътната инфраструктура на русенска община. Този път към този момент е с коловози от 30-40 см в дясна лента “, разяснява Елка Недкова.

Въпреки обещанията на управляващите отпреди година, досега към момента няма нито буферен паркинг, нито фериботна връзка. Областният шеф Анатоли Станев и кметът Пенчо Милков пристигнаха на място, с цел да беседват с протестиращите. Анатоли Станев показа, че се чака в идващите дни най-сетне да проработи и третият кантар в Гюргево, което ще усили пропускателната опция на пункта.

Кметът Пенчо Милков съобщи, че поддържа напълно настояванията на мартенчани. Той дефинира казуса с камионите като непоносим и е належащо общината да получава по-голямо подпомагане от страната и финансиране от таксите на Дунав мост.

Кметът заяви още, че към този момент има направен Подробен устройствен план за обект общински паркинг, който да стартира да приема тирове. „ Държавата би трябвало да задържа камионите по области, и тук да идва контролиран трафик, а не да се струпват. Дори ро-ро терминалът да се отвори, без съществуване на буферен паркинг и организация, опашката ще остане, защото там ще минават 200 камиона дневно. Затова посредством тол системата би трябвало да се пропущат контролирано към Русе, а не да идват всички тук “, разяснява още кметът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР