Протест срещу неформален приют за кучета в частен имот в

...
Протест срещу неформален приют за кучета в частен имот в
Коментари Харесай

Село Морава в страх от агресивни кучета от приют в частен имот

Протест против неофициален подслон за кучета в частен парцел в свищовското село Морава. Живеещи наоколо се оплакват от нападателно държание на животните, които унищожавали градините им. За четириногите се грижат доброволци от съдружие, като по думите им, те се хранят постоянно и имат европейски паспорти.

" Това е като глутница – заран не се спи! Ходих, подавах тъжби в полицията и до такава степен! Нямам отговор нито от полицията, нито от кметството ", възмущава се Златко Златев. 

" Отидох до магазина да си пазаря и като се върнах - кокошките разпилени из двора, беше цялостно с перушина! Викахме кмета, полицията... Настоявам да ми се заплати и да се махнат тези кучета отсам. Като пристигна дъщерята с внуците си, не може да ги смъкне от колите, те почват да плачат: " Бабо вдигни ме, кучетата ще ме ухапят! ", показа Иванка Атанасова.

А до момента в който чакат отговор, десетки поданици на свищовското село Морава се събраха на митинг. И желаеха над 40-те бездомни кучета да бъдат отглеждани отвън границите на обитаемото място. Причината – влизали в дворовете им, когато си изискат и унищожавали градините им.

На този декор от сдружението " Живот без риск за бездомни животни ", които се грижат за над 40-те четириноги,  успокоиха локалните.

" Няма по какъв начин да бъдат ухапани, в случай, че при мен идват хора за осиновявания, познати. Досега няма ухапан, кучетата не гладуват, с цел да атакуван човек. Тези хора - самите те не си връзват кучетата. Всички домашни любимци се обгрижват и се хранят средноседмично с по 300 кг храна или 1200 кг месечно, всички кучета са имунизирани, обезпаразитени с европейски паспорт ", посочи притежателят на приюта Антон Тодоров.

Според кмета на селото Петко Божков казусът може да бъде решен скоро.

" Нужно е време да се разберем, кучетата би трябвало да ги изнесем отвън селото. Видях кокошките на дамата, имаше кучета на открито, при диалога с индивида разбрах, че тези кучета не са негови, че нямат марки, че били от улицата. Няма по какъв начин да установим дали са тези кучета, по какъв начин е станало всичко ", сподели кметът на Морава. 

От община Свищов обявиха за Bulgaria ON AIR, че имат контракт за партньорство със сдружението, което стопанисва приюта в село Морава и търсят решение за преместването му от селото.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР