Протест срещу избора на Борислав Сарафов за временно изпълняващ функциите

...
Протест срещу избора на Борислав Сарафов за временно изпълняващ функциите
Коментари Харесай

Стига толкова театър пред Съдебната палата в София, където е Сарафов

Протест против избора на Борислав Сарафов за краткотрайно изпълняващ функционалностите основен прокурор се организира пред Съдебната палата в София. Десетки се събраха на мястото по традиция - там в продължение на месеци се протестираше против избора на Иван Гешев.

Протестът е проведен от " Правосъдие за всеки " , които имат и лична идея и гледище за правосъдна промяна. Към митинга се причислиха обаче и депутати от ПП/ДБ, които за осъществяване на съдружното съглашение. 

Според " Правосъдие за всеки на основен прокурор се прави опит за . Те упорстват длъжността основен прокурор да бъде отстранена, да има същинска правосъдна промяна, както и да бъдат направени конституционни промени.

" И да, желаеме същинска Съдебна промяна с конституционни промени, а не следващата реплика от царството на сенките и гнездото на политолигарсите! И да, длъжността Главен прокурор би трябвало да бъде отстранена, стига толкоз спектакъл ! ", пишат от " Правосъдие за всеки ".

Назначаването на Сарафов е прелиминарен сюжет за подмяна на каскет с фуражка и това се потвърждава от скоростта на деяние на Висш съдебен съвет.

Подчертава се, че Борислав Боби Сарафов е човек от , носещ тежката сянка на тайните, зависимостите и неприятните практики в прокуратурата и следствието в последните 10 години, прочут със своята фамилиарност и конформизъм.  и е доста евентуално да се образува дело по новия механизъм за следствие на основния прокурор. Самият той непосредствено и обществено към този момент е излъгал, че не желае и няма да бъде основен прокурор или да извършва тази служба по никакъв метод.
 Прокурор от Висш съдебен съвет: Сгрешихме с избора на Гешев, само че в този момент не бъркаме
Прокурор от Висш съдебен съвет: Сгрешихме с избора на Гешев, само че в този момент не бъркаме

Георги Кузманов убеден, че няма крачка обратно, защото съблюдават буквата на закона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР