Протест срещу Глобалния пакт за миграция на ООНМалка група протестиращи

...
Протест срещу Глобалния пакт за миграция на ООНМалка група протестиращи
Коментари Харесай

Протест срещу Глобалния пакт за миграция на ООН

Протест против Глобалния пакт за миграция на Организация на обединените нации
Малка група протестиращи против Глобалния пакт за миграция на Организация на обединените нации се събраха пред постройката на Народното събрание в столицата, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Те показват недоволството си против ръководещите, които съгласно тях вършат опити да бъде подписан пактът зад тила на българския народ, формирайки подмолно българската външна политика. Протестът е проведен от Народно обществено придвижване.

„ Въпреки разнообразни изказвания на представители на държавното управление, че той няма да се подписва, ние нямаме доверие. Знаем, че те вършат едно изказване заран, друго – следобяд и трето – вечер. Няма никакво публично решение, нито на държавното управление, нито в Народното събрание. Ние желаеме да държим българската общност на щрек “, споделя един от участниците в митинга.

„ Не на режисираното преселение на народите “ и „ Не на подмяната на популацията на Европа и България “, гласяха надписите на транспарантите им, а измежду настояванията на протестиращите са оставка да подадат министърът на правораздаването Цецка Цачева и министърът на вътрешните работи Екатерина Захариева.

БГНЕС напомня, че единствено преди дни Министерският съвет реши страната ни да се въздържи от присъединение към Глобалния пакт за безвредна, контролирана и постоянна миграция. България няма да взе участие със свои публични представители в Междуправителствената конференция за приемане на Пакта, която ще се организира в Маракеш, Мароко, на 10 и 11 декември. Правителството също по този начин взе решение при следващо гласоподаване на резолюция в Общото заседание на Организация на обединените нации за одобряване на към този момент признатия пакт Постоянният представител на Република България в Организация на обединените нации да гласоподава с „ въздържал се “.

„ Темата за по-ефективното ръководство на миграционните процеси е от главно значение за Република България. На този стадий българското държавно управление счита, че решението за неприсъединяване към Глобалния пакт за безвредна, контролирана и постоянна миграция пази в най-пълна степен ползите на страната и нейните жители “, оповестиха тогава от държавната осведомителна работа. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР